-

Chiftele umplute cu ouă de prepeliță

Pui ouăle de prepeliță într-o crăticioară cu apă și le fierbi 3 minute, calculate din momentul în care începe să fiarbă apa. Le scoți din crăticioară, le pui într-un vas cu apă rece pentru cca 5-6 minute, apoi le scoți din apă, le ștergi și le cureți.

Cureti coaja feliilor de paine, pui feliile intr-o farfurie adanca si le acoperi cu lapte. Le lasi sa se inmoaie, cca 10 minute.

Pui carnea tocata intr-un vas, adaugi ouale de gaina, ceapa data prin razatoarea cu gauri mici, cascavalul ras, patrunjelul tocat marunt, feliile de paine stoarse foarte bine si faramitate, sare si piper dupa gust.

Framanti 2-3 minute sau pana cand obtii o compozitie omogena.

Cu mainile usor umede formezi chiftele de marimea unei mingi de ping pong. Le aplatizezi si pui in centrul fiecarei chiftele cate un ou de prepelita.

Rulezi chiftelele intre palme si le asezi pe o farfurie intinsa.

Tavalesti chiftelele prin pesmet si le asezi in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Le stropesti cu ulei de masline si le coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-40 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

Articole înrudite