-

3 afecțiuni anunțate de foamea exagerată

Senzația de foame poate adesea să ascundă anumite afecțiuni mai greu de depistat, motiv pentru care trebuie să ții cont de simptomele transmise de organismul tău.

Apetitul este o reacție normală a orgnismului atunci când nu mai are suficiente resrse pentru a te susține în activitățile tale, însă un apetit crescut în unele cazuri poate fi un răspuns fiziologic normal la copiii aflați în perioada de creștere, la personele care depun efort fizic sau in timpul schimbarilor hormonale cauzate de menstruație.

 Dacă nu te regăsești în niciuna dintre situațiile expuse mai sus, atunci senzația constantă de foame poate fi unul dintre simptomele unor boli, sau poate fi modalitatea prin care organismul să reacționeze la o perioadă stresantă, sau depresiei ori anxietății.

 Foamea exagerată și diabetul zaharat

Zahărul odată ajung în organism se transformă în glucoză. Aceasta este rapid transportată către celule și se tranformă ulterior în energie.

 Dacă apar modificări la nivelul pancreasului sau în procesele metbolice și zahărul nu mai este metabolizat corect, atunci foamea exagerată de instalarea diabetului zaharat. Astfe, organismul în încercarea sa de a-sș autoregla nivelul de zahăr din sânge va transmite semnale că nu are suficient combustibil.

 Cum ai observa că te confrunți cu acest simptom nu ezita să mergi la medicul specialist, depistată în stadiul incipient este mult mai ușor de ținut în frâu.

Află ce afecțiuni ale tiroidei sunt semnalate de apetitul crescut AICI