-

La ce te expui dacă usuci hainele în casă

Dacă și tu obișnuiești să-ți lași rufele la uscat în casă, mai gândește-te o dată dacă acest obicei este pe atât de sănătos pe cât este de practic.

Pentru a nu te expune niciunui fel de pericol ar fi indicat ca după ce ai spălat rufele să ai un uscător electric care să le zvânte și apoi să le expui la o sursă direct de aer, de preferat pe balcon unde să fie măcar un geam deschis sau într-o camera în care să nu stea nimeni.

Pericol de astm

Unul dintre cele mai grave pericole la care te expui uscând hainele în casă este astmul. Specialiștii afirmă că uscarea hainelor în spațiile închise favorizează formarea umidității care duce la apariția mucegaiului.

În cazul în care nu ai spațiu suficient pentru a întinde rufele la uscat în casă și te confrunți deja cu problema umezelii peste limita acceptată, evită să le usuci sau lasă mereu un geam deschis în apropierea lor.

Usucă hainele doar în spații deschise

Cu cât este mai mare umiditatea în casă cu atât mai mare este pericolul să te confrunți cu apariția mucegaiului, a reacțiilor alergice și ulterior a afecțiunilor respiratorii.

Astfel că se recomandă aerisirea zilnică a tuturor camerelor, folosirea unui umidificator sau dezumidificator după caz și bineînțele al unui purificator.

Existența prafului din casă se poate lipi mult mai ușor pe hainele recent scoase din mașina de spălat astfel că pericolul să îl inhalezi atunci când le folosești ulterior se dublează. Ai grijă să ai mereu în casă o plantă care să îți oferi o doză bună de oxigen.

Află mai multe motive pentru care nu trebuie să-ți mai usuci rufele în casă AICI

Articole înrudite