-

Ce să faci când tusea nu mai trece, în funcție de tipul ei

Alergii? O răceală sau o gripă? Reflux de acid? Indiferent de cauză, există un motiv simplu în spatele tuturor episoadelor de tuse. Este un mecanism important de protecție pentru a vă curăța căile respiratorii.

Tusea poate fi iritantă și inconfortabilă, indiferent de felul ei. Tusea începe atunci când o parte din sistemul respirator devine inflamat sau iritat de mucus, praf sau fum. Tusea vine intr-o varietate de forme diferite.

În general, tusea poate fi împărțită în două grupuri: tuse productivă și neproductivă. Aceasta înseamnă că ele produc fie exces de mucus, fie că nu produc nimic.

Deși este imposibil să identificați întotdeauna ce fel de tuse ai, există unele diferențe-cheie pentru a vă da indicii despre tratamentul potrivit. (PM)

Indiferent de modul in care se manifesta tusea iti atrage atentia asupra unei probleme cu caile respiratorii. Tusesti cand un firicel de praf sau altceva se afla pe caile nazale. Tusea, de asemenea, ajuta a curatarea plamanilor si a traheiei. Tusea cauzata de gripa sau raceala va trece de la sine, insa oamenii cauta mereu un tratament pentru tuse.

Indiferent de motivul pentru care tusesti tratamentul pentru tuse te va face sa te simti mai bine.

1. Tratament tuse acasa

Consuma multe lichide sau foloseste un umidificator sau vaporizator pentru a alina un gat iritat si a elibera mucusul. Reazama-ti capul pe doua perne noaptea si consuma putina miere inainte de a merge la culcare. Studiile au aratat ca mierea ajuta la vindecarea tusei. Nu da miere copiilor sub 12 luni.

2. Tratament tuse umeda

Daca elimini mucus cand tusesti cauta solutii pe a caror ambalaj apare cuvantul expectorant. Acestea elibereaza mucusul astfel incat sa-l poti elimina. Daca cand tusesti o faci cu mult mucus, mergi la doctorul de familie care sa-ti recomande tratamentul potrivit. De asemenea, vorbeste cu medicul in cazul in care te confrunti cu pneumonie, astm. Nu da medicamente copiilor sub 4 ani inainte de a vorbi cu medicul pediatru.

3. Tratament tuse uscata

Te poti confrunta cu o tuse uscata, in cazul unei raceli sau a unei gripe, sau daca ceva iti irita gatul (precum praful sau fumul). Un tratament antituse iti poate fi de ajutor. In plus, acesta te poate ajuta sa dormi mai bine. Dropsurile impotriva tusei te pot scapa de senzatia ca ai ceva in gat si ca trebuie sa tusesti. Nu da astfel de dropsuri copiilor mai mici de 4 ani.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.