-

Ciorbă de miel cu legume

Cum la români nu se poate fără ciorbă chiar și la ocaziile festive, pentru masa de Paști ai aici o rețetă de ciorbiță de miel cu legume, dreasă cu smântână.

De ce ai nevoie ca să gătești ciorbă de miel cu legume:

1⁄3 cană ulei

1 umăr de miel, tăiat bucăți mai mici

4 căței de usturoi, mărunțit

2 foi de dafin

1 ceapă mare tocată

sare

piper negru măcinat, după gust

2 lingurițe boia iute

120 g cartofi roșcați-maronii, curățați și tăiați cuburi

120 fasole verde tăiate în două

4 căni (1 l) de apă

3⁄4 cană smântână (împărțită în două, jumătate pentru ornare)

2 linguri făină

4-5 linguri pastă de roșii

1 lingură de mărar tocat mare

Află cum se prepară ciorba de miel cu legume de pe clickpoftabuna.ro

Articole înrudite

 • Ciorbe de sarmale și de ardei umpluți

  Ardei umpluți și sarmale se consumă în toate zonele țării. Ambele preparate au nenumărate variante: numim generic ardei umpluți o sumedenie de legume umplute, așa cum și sarmalele au nenumărate compoziții și învelișuri vegetale. Ambele au variante de post, mai ales pe bază de orez și ciuperci, dar lista ingredientelor folosite continuă cu o inepuizabilă inventivitate.

 • Supele clasice franțuzești (reţeta Kerei Caliţa)

  Cea mai lesnicioasă și economicoasă metodă de a prepara carnea, peștele sau legumele a fost dintotdeauna fierberea acestora dimpreună cu tot ce se găsea la îndemână: cu ierburi de gust, cu frunze plăcut mirositoare sau chiar cu buruieni zdravene, cu felurite arome și orice mirodenii sau coloniale aduse de corăbierii puși pe pricopseală.

 • Supă de ceapă ca-n Montmartre (reţeta Kerei Caliţa)

  Cartierul parizian de lângă basilica Sacre Coeur este, poate, cel mai încărcat cu povești romantice din Orașul Lumină. Asta și fiindcă aici a fost locul favorit al pictorilor francezi din a doua jumătate a veacului XIX și nu numai, eroi nu doar ai saloanelor de artă ci și ai chefurilor monstruoase din Montmartre.

 • Escalop sau carne fragedă de vițel ca o coquille Saint-Jacques

  La origine, escalopul este o felie subțire de carne de vițel, obținută prin tăiere măiastră cu un jungher bine ascuțit sau prin frăgezire cu ciocanul de șnițele, care apoi se acoperă sau nu cu panadă și se gătește cu sos și legume sau ciuperci, cel mai adesea la tigaie, desăvârșită apoi, dacă vrei, la cuptor, smântâna fiind o altă proporție care poate interveni decisiv în formula de gust.

 • Pui Marengo, o superstiție culinară a lui Napoleon Bonaparte

  Legenda spune că genialului corsican i-ar fi plăcut câteva feluri de mâncare ce-au rămas scrise în istoria gastronomiei universale: Puiul Marengo, Homarul Thermidor şi Millefeuille sau „Tortul Napoleon”.