-

Această plantă stimulează eliminarea toxinelor!

La început de primăvară, verdețurile reprezinta un elixir al naturii, potrivite în dietă în scopul detoxificării, dar și pentru a scăpa de astenie. Dintre toate aceste daruri, untișorul este un puternic detoxifiant.

Originar din Asia și Europa, untișorul poate fi găsit în regiunile montane, la câmpie, în păduri, crânguri și tufișuri, dar și în grădini ori livezi.

Alungă simptomele asteniei

În zilele noastre, pentru a scăpa de astenia datorată, de regulă, lipsei de vitamine și minerale, poți mânca o mână de frunze tinere și proaspete de „sălățică“, având un conținut bogat în vitaminele C și A dar și minerale precum, calciul, magneziu, fier. Pentru că nu e bine să mănânci mai mult de 50-100 de grame pe zi, este indicat să fie consumată în combinație cu salata verde, leurdă și alte legume de sezon.

Aceste frunze mai sunt benefice în refacerea sângelui dar și în eliminarea toxinelor. Fitoterapeuții afirmă că ajută și în tratarea scorbutului, care apare în urma deficitului de vitamina C. Untișorul este un remediu natural în vindecarea hemoroizilor sau a varicelor.

Așa te ajută să scapi de varice și hemoroizi!

Ia o linguriță de untișor uscat (plantă sau rădăcină recoltate înainte de înflorire) și pune conținutul într-o cană cu 200 ml de apă fiartă. Acest lichid este bun și pentru tratarea varicelor și a unor boli de piele.
Unguentul dar și tinctura de untișor au proprietăți antiinflamatorii, antihemoroidale, dar și astringente. Specialiștii le recomandă în următoarele cazuri: mușcături de păianjeni, căpușe înfipte în piele, râie, eczeme, flebită, varice, hemoroizi.

Află cum pot fi prevenite afecțiunile digestive cu untișor AICI

 

Articole înrudite