-

Plantele cu efect anti-inflamator si nu numai!

Inflamația este un mecanism de apărare în organism. Sistemul imunitar recunoaște celulele deteriorate, iritanții și agenții patogeni și începe procesul de vindecare.

Când ceva dăunător sau iritant afectează o parte a corpului nostru, există un răspuns biologic pentru a încerca să îl eliminăm. Semnele și simptomele inflamației pot fi inconfortabile, dar sunt un spectacol pe care corpul încearcă să-l vindece.

O dietă bazată pe plante poate contribui la un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și de cancer. Un aport ridicat de legume, fructe și grâu întreg, oferă un spectru larg de compuși bioactivi la concentrații care promovează sănătatea.

Plantele medicinale au fost principalul remediu pentru a trata diferite afecțiuni, iar multe medicamente moderne au fost dezvoltate din medicina tradițională. (PM)

Sunatoarea este bogată in substante rășinoase, uleiuri tari și esențiale, vitaminele PP și C, acid nicotinic, vitamina B4, caroten și glicozide. În popor este cunoscuta drept leac impotriva a 99 de boli. Este un antidepresiv.
Ajută femeile sa faca fata perioadelor de menopauza, este bun in cazul artritei și reumatismului și, de asemenea, vindecă enterita și colita. Are si efect diuretic.

Nu este recomandata persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.

Salvia, sau planta care aduce nemurirea, este considerata un remediu universal pentru toate bolile. Frunzele sale contin uleiuri esentiale, fitoncide, alcaloizi si flavonoide, acestea din urma fiind o clasă de metaboliţi secundari ai plantelor, cunoscuţi pentru proprietăţile lor antioxidante.

Este un antiseptic. Ajută in cazuri de infertilitate, diaree, gastrită, colită și hepatită. Se folosește pentru gargara și clătirea gâtului in caz de amigdalită și inflamație a gingiilor.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite