-

Cauze și remedii pentru Halitoză

Suferiți de respirație urât mirositoare? Poate fi o situație destul de neplăcută la o primă întâlnire sau un interviu de angajare. Noi vă spunem cum să scăpați ușor de această problemă, pentru a evita situații jenante.

Halitoza, așa cum este cunoscută din punct de vedere medical, poate face o persoană retrasă și foarte conștientă de sine.

Este un mit comun că respirația urâtă provine din gură. Ea poate fi cauzată de diferite afecțiuni ale limbii, nasului, gingiilor, amigdalelor, tractului digestiv, stomacului și chiar unele boli sistemice.

Nu este o urgență medicală, dar aproximativ 25-30% din populația lumii suferă de această problemă dificilă. Halitoza poate apărea ocazional sau poate fi o afecțiune cronică. (PM)

Respiratia urat mirositoare, sau Halitoza in termeni medicali, iti poate sifona foarte mult imaginea. Stii ca anumite alimente, precum usturoiul sau ceapa, pot cauza o respiratie urat mirositoare, insa de vina pot fi si multe alte lucruri despre care sa nu ai habar.

Iata 6 cauze pentru respiratie urat mirositoare la care nu te-ai fi gandit, dar si remediile care sa te scape de respiratia urat mirositoare. 

Respiratie urat mirositoare #1. Medicamente

Nu medicamentul in sine duce la respiratia urat mirositoare, ci unul dintre efectele lui secundare. Cele mai multe dintre medicamente usuca gura, iar o gura uscata, fara saliva, miroase urat. 

Respiratie mirositoare #2. Infectii ale tractului respirator

Boli precum bronsite, pneumonii, infectii ale sinusurilor pot duce la o respiratie urat mirositoare. Cauza sunt secretiile care circula intre nas si gura. 

Respiratie urat mirositoare #3. Respiratia pe gura

Aplicandu-se aceleasi principii ca la medicamente, o gura uscata miroase urat. Respirand pe gura, saliva se evapora si astfel apar mirosurile neplacute.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite