-

Alimente care cresc șansele de-a rămâne însărcinată

Mai mult de 1 din 6 cupluri au probleme cu conceperea; stilul de viață aglomerat, stresul și alte probleme de sănătate pot întârzia momentul în care o femeie devine mamă. Află tot ce trebuie să știi despre acest lucru.

Pe lângă factorii care scad fertilitatea, studiile recente au arătat că și alimentația joacă un rol important în prevenirea infertilității.

Se pare că există câteva alimente care cresc șansele de-a rămâne însărcinată, și anume:

Fasolea

Boabele de fasole sunt surse importante de proteine slabe și de fier, ambele fiind esențiale pentru sănătatea ovarelor. În plus, au un conținut scăzut de grăsimi și unul ridicat de fibre, așadar nu trebuie să-ți faci griji pentru greutate. Include în alimentația ta măcar o dată pe zi fasolea.

Pește, avocado – surse de Omega - 3

Acizii grași Omega-3 sunt esențiali atunci când vine vorba de încercarea de a concepe un copil. Acestea conțin EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), care sunt importante pentru creșterea fertilității. Acestea reduc inflamația zonei pelvine și, de asemenea, mucusul cervical al ovarului. Medicii recomandă de obicei să începi cu Omega-3 cu cel puțin trei luni înainte de-a dori conceperea copilului. Mai mult, include în dieta zilnică alimente care sunt surse de acid gras Omega-3.

Află ce alte alimente cresc șansele de-a rămâne însărcinată pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 10 "alimente-pilon" pentru susţinerea şi întărirea imunităţii

  Într-o lume “copleşită” de pandemia de coronavirus, imunitatea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toţi, mai ales dacă ţinem cont de faptul că o imunitate bună, împreună cu măsurile de protecţie atât de mult mediatizate, sunt singurele bariere în calea unei posibile contaminări.

 • 10 alimente ce contribuie la sănătatea ochilor

  Oamenii sunt tentați să creadă că diminuarea progresivă a calității văzului este un proces inevitabil, fiind parte din modificările prin care trece organismul odată cu înaintarea în vârstă. Adevărul este acela că un stil de viață sănătos poate să încetinească acest proces și să reducă în mod considerabil riscul apariției bolilor asociate văzului.

 • Coşul zilnic se scumpeşte

  În plină pandemie de coronavirus, românii încep să constate că multe din produsele alimentare încep să se scumpească.

 • ANPC propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate

  În contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual.

 • Usturoiul e greu de găsit, cartofii s-au scumpit

  Românii au profitat şi de sfârşitul de săptămână ca să îşi facă provizii. În pieţele Capitalei se fac dezinfecţii periodice, iar precupeţii poartă mănuşi de unică folosinţă.