-

5 probleme de sănătate pe care le ascunde oboseala cronică

 Stresul, munca excesivă, problemele personale, lipsa somnului, toate duc în final la apariția oboselii cronice. Ea poate fi moderată sau intensă, însă atunci când persistă, poate ascunde probleme de sănătate.

Printre posibilele afecțiuni pe care le poate ascunde oboseala cronică pe termen lung se numără:

Hipotiroidism

Hipotiroidismul este o afecțiune care apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni pentru a regla metabolismul organismului. Este una dintre cele mai frecvente cauze ale oboselii și te face să te simți slăbită și obosită chiar și atunci când ai dormit suficient.

Anemie

Anemia este o afecțiune caracterizată prin reducerea globulelor roșii din sânge. Acestea sunt celulele responsabile pentru transportul oxigenului prin corp. Adesea, atunci când procesul de oxigenare a țesuturilor și a creierului este îngreunat, începi să te simți obosită și slăbită atât fizic, cât și mental. În plus față de oboseală, anemia mai are simptome precum paliditate, ritm cardiac accelerat/lent, păr și unghii fragile.

Insuficiență cardiacă

Insuficiența cardiacă apare în momentul în care inima își pierde capacitatea de a pompa suficient sânge în alte părțile corpului. Deoarece este împiedicată circulația, oxigenarea celulară este redusă. Prin urmare, acest lucru duce la senzație de slăbiciune și oboseală. În stadiile inițiale, poți simți oboseală atunci când mergi, când faci activități care nu implică efort.

Află ce afecțiuni poate ascunde oboseala cronică pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite