-

Tocinei la cuptor aromați cu rozmarin

Mod preparare Tocinei la cuptor aromați cu rozmarin


1. Cartofii curățați, spălați și zvântați, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici apoi se storc un pic de suc. Într-un castronel amestecăm cartofii răzuiți cu o lingură de pesmet, cu brânză sau cașcavalul date prin răzătoare, cu cele 2 gălbenușuri de ou, cu legumele deshidratate și ierburile arote de la Provence. La sfârșit după ce am amestecat ingredientele bine adăugăm și cele 2 albușuri bătute spuma tare cu un praf de sare. Se adauga sau nu sare, dupa preferinta.

2. Se unge o tavita cu lei, se presara deasupra pesmetul ramas si turnam compozitia de mai sus si se presara deasupra rozmarin. Se da la cuptor, la foc potrivit, cca 20 -25 minute, pana ce se rumeneste totul frumos. Se lasa sa se raceasca un pic apoi taiem in bucati mai mici care se pot servi cu smantana sau iaurt rece.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici:

 

Articole înrudite