-

Alimente pentru o inimă sănătoasă

Fie că ai sau nu probleme cu inima, există câteva alimente care te pot ajuta să le ameliorezi sau să preîntâmpini apariția atacului de cord ori a stopului cardiac.

Iată care sunt acestea!

Cacao

Este un „medicament“ natural pentru inimă și creier. Potrivit studiilor, poate reduce considerabil riscul atacului de cord și a unui nivel ridicat al presiunii arteriale. Ciocolata neagră, de exemplu, conține o cantitate mare de flavonoide și polifenoli, care ajută la menținerea sănătății inimii.

Coenzima Q10

Creșterea nivelului coenzimei Q10 și al vitaminei B6 ajută la micșorarea posibilității de a devolta o boală arterială coronariană, una dintre cele mai comune afecțiuni care duce la deces. De asemenea, se recomandă persoanelor care suferă de angină pectorală sau tensiune arterială ridicată.

Descoperă ce alte alimente îți mențin inima sănătoasă pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite

 • 10 "alimente-pilon" pentru susţinerea şi întărirea imunităţii

  Într-o lume “copleşită” de pandemia de coronavirus, imunitatea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toţi, mai ales dacă ţinem cont de faptul că o imunitate bună, împreună cu măsurile de protecţie atât de mult mediatizate, sunt singurele bariere în calea unei posibile contaminări.

 • 10 alimente ce contribuie la sănătatea ochilor

  Oamenii sunt tentați să creadă că diminuarea progresivă a calității văzului este un proces inevitabil, fiind parte din modificările prin care trece organismul odată cu înaintarea în vârstă. Adevărul este acela că un stil de viață sănătos poate să încetinească acest proces și să reducă în mod considerabil riscul apariției bolilor asociate văzului.

 • Coşul zilnic se scumpeşte

  În plină pandemie de coronavirus, românii încep să constate că multe din produsele alimentare încep să se scumpească.

 • ANPC propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate

  În contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual.

 • Usturoiul e greu de găsit, cartofii s-au scumpit

  Românii au profitat şi de sfârşitul de săptămână ca să îşi facă provizii. În pieţele Capitalei se fac dezinfecţii periodice, iar precupeţii poartă mănuşi de unică folosinţă.