-

Sarea Epsom: Utilizări și beneficii surprinzătoare

Sarea Epsom este un compus natural pur de magneziu si sulfat. Este cunoscută de multă vreme ca un remediu natural pentru o serie de afecțiuni, dar are și utilizări legate de frumusețe, uz casnic și grădinărit.

Studiile au arătat că atât magneziul, cât și sulfatul sunt ușor absorbite prin piele, făcând băile de sare Epsom o modalitate ideală și simplă de a ne bucura de beneficiile asociate sănătății.

Magneziul joacă un număr de roluri în organism, incluzând reglementarea activității a peste 325 de enzime, reducând inflamația, ajutând funcția musculară și nervoasă și contribuind la prevenirea întăririi arterelor.

Sulfații contribuie la îmbunătățirea absorbției nutrienților, la eliminarea toxinelor și la ușurarea durerilor de cap - migrena. (PM)

Sare Epsom sau sare amara nu este o notiune moderna, ci una care a reinceput sa fie la moda. Sarea Epsom are o multime de utilizari, de la bai relaxante, la exfoliant pentru fata sau produs de hair-styling, dar are si proprietati curative, fiind un bun antiinflamator si, totodata, un bun cicatrizant.

Sarea Epsom este sulfat mineral de magneziu, care are proprietati sedative. Cand sulfatul de magneziu este absorbit prin piele, el linisteste sistemul nervos, reduce inflamatiile, relaxeaza muschii, are proprietati emoliente si exfoliante.

Iata 10 utilizari geniale pe care le are miraculoasa sare Epsom.

1. Baie relaxanta

Pune doua cesti de sare Epsom in cada si adauga apa calda pentru o baie relaxanta.

2. Baie la picioare

Adauga o jumatate de ceasca de sare Epsom intr-un lighean cu apa calda si scufunda-ti picioarele. Vei uita de inflamatii, de dureri, de mirosurile neplacute si de pielea moarta. Poti incerca si un masaj exfoliant cu sare Epsom si menta.

3. Cicatrizant

Adauga doua cesti de sare Epsom in cada cu apa calda si vei reduce inflamatiile, iar ranile se vor vindeca mai repede.

4. Indeparteaza aschiile intrate pe sub piele

Daca ti-a intrat pe sub piele o aschie, o poti scoate usor daca scufunzi in apa amestecata cu sarea Epsom zona in cauza. Aschia va iesi imediat la suprafata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite