-

Fructe și legume care conțin calciu

Generații întregi au crescut cu ideea că dacă nu beau lapte, n-au calciu în corp. Într-adevăr, laptele este o sursă majoră de calciu, dar mai sunt o mulțime de alte alimente din care putem să ne luăm calciul.

Și-ncă muuuuuult mai bogate în acest mineral față de bietul produs lactat. Există calciu în vegetale? Da! Și-ncă cum! Ți-am pregătit mai jos o listă întreagă cu legume care au calciu în ele de nu poți să le duci!

Broccoli

Coșmarul oricărui copil, broccoli e superplin de calciu. O porție de broccoli cam de 200 de grame are 86 mg de calciu și o cantitate nebuuuuună de vitamina C. Ah! Știu că vrei să-ți spun mai mult, așa că-ți spun că, împreună, cele două protejează sistemul imunitar și-ți fac pielea de prințesă.

Varza kale

Acest superaliment prezent și în magazinele noastre nu e o simplă varză. E un soi de varză care conține 100 mg de calciu într-o porție de 150 g. Adică, să ne-nțelegem: papi de câteva ori și, bam, gata, ți-ai asigurat necesarul de calciu pe o zi! În plus, madam kale are cantități substanțiale de vitamina K, care ajută la coagularea sângelui, și vitamina C.

Află ce alte fructe și legume conțin calciu pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite