-

Fructe și legume care mențin creierul sănătos

Consumul de fructe și legume înseamnă sănătate și vitalitate, fiind recomandat de medici. Mai mult decât atât, un studiu realizat de o universitate din Noua Zeelandă arată că acestea stimulează sănătatea mentală.

Se pare că produsele alimentare brute sunt mult mai benefice decât cele gătite, conservate și prelucrate, ele având un impact pozitiv asupra stării de spirit și stilului de viață în general. Acesta este motivul pentru care ar trebui ca dieta zilnică să fie pe bază de fructe și legume, iar cele care nu trebuie să lipsească sunt:

Morcov

Morcovul este bun pentru ochi, însă și pentru sănătatea mintală. Cantitatea mare de betacaroten, un antioxidant puternic, care se transformă în vitamina A în organism, ajută la menținerea pielii strălucitoare, plus că această substanță este strâns legată de stimularea funcțiilor creierului. În afară de aceasta, morcovii sunt bogați în antioxidanți care protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi, îmbunătățesc funcția sistemului imunitar, mențin sănătatea ochilor și previne riscul bolilor de inimă.

Banană

Bananele sunt foarte bune pentru sănătatea mintală, deoarece produc substanțe chimice care promovează sănătatea mintală. Acestea sunt bogate în potasiu, care ajută creierul să transmită mesaje. Mai mult, acest fruct ar putea fi cel mai perfect alimente creier din lume prin furnizarea de substanțe nutritive care sunt esențiale pentru buna funcționare neurologică, îmbunătățirea stării de spirit și a poftei de mâncare, sprijinind în același timp funcțiile cognitive precum focalizarea și memoria.

Descoperă ce alte fructe și legume mențin creierul sănătos pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite