-

Cu ajutorul lor renunți mai ușor la țigări!

Suntem cu toții conștienți de nocivitatea fumatului. Un studiu recent arată că acesta scurtează speranța de viață cu aproximativ 10 ani, deteriorarează organele și favorizează îmbătrânirea prematură a organismului.

Fumatul este a doua mare cauză a mortalității în lume, însă cu toate acestea oamenii renunță foarte greu la țigări. Acest viciu este asociat cu afecțiuni grave ale plămânilor, inimii, dar și cu dezvoltarea cancerului.O țigară conține peste 2.000 de substanțe chimice toxice pentru organism, care favorizează în timp la dezvoltarea multor afecțiuni.

Cuișoare

Cuișoarele sunt condimente extrem de sănătoase și inhibă pofta de fumat. Tocmai de aceea, se recomandă ca imediat după fumat să se țină în gură câteva cuișoare timp de două ore.

Ginseng

Această plantă are capacitatea de a diminua din plăcerea obiceiului de a fuma. Consumat în mod regulat, ginsengul inhibă producția de dopamină, acel neurotransmițător responsabil pentru starea de bine, care se activează în contact cu nicotina conținută de țigări.
Remedii naturiste pentru renunțarea la fumat: guma de mestecat

În ultimii ani, guma de mestecat s-a dovedit a fi foarte utilă în procesul de renunțare la fumat, cu condiția ca aceasta să nu conțină zahăr (nocivă pentru sănătatea dinților). Mestecarea gumei este un truc extrem de util, întrucât acest proces țin ocupate gura și mintea.

Află ce alte plante și condimente alungă pofta de țigară AICI

Articole înrudite