-

Remedii pentru dinți sensibili

Simți o durere de dinți atunci când mănânci alimente reci? Aceasta este o problemă cu care se confruntă un număr mare de oameni. Ea este cunoscută sub numele de sensibilitate dentară, provocând disconfort și durere.

Dacă amâni momentul ca să mergi la un medic stomatolog, iată câteva remedii naturale care combat simptomele.

Apă cu sare

Apa cu sare este remediul care tratează sensibilitatea dentară în scurt timp, deoarece echilibrează nivelul de pH din gură. Ea creează un mediu alcalin, în care bacteriile nu pot rezista. Pune într-un pahar de apă călduță o jumătate de lingură de sare fină. Clătește gura cu soluția respectivă. Încearcă să ții în gură apa cu sare câteva minute, apoi scuip-o și clătește gura cu apă normală. Repetă tratamentul natural de două ori pe zi.

Usturoi

Substanțele prezente în usturoi pot combate sensibilitatea dentară. Usturoiul este sursă de alicină, care-l face un puternic agent antibacterian și un anestezic natural. Prepară un amestec din: 3 căței de usturoi pisați, 3 picături de apă și ½ lingură de sare. Aplică pasta obținută direct pe zona dentară sensibilă și las-o să acționeze câteva minute. Clătește cu apă călduță, în care pui jumătatea de lingură de sare. Repetă remediul de două ori pe zi.

Descoperă alte remedii pentru dinții sensibili pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite