-

8 motive pentru care îţi este frig tot timpul. Cât de grav este?

Simți că îți este frig tot timpul? S-ar putea să fiți surprinși să aflați că această problemă este mai frecventă decât credeți. Mulți oameni se plâng de senzația de rece persistentă.

Deși este o condiție mai frecvent observată la femei, mulți oameni se trezesc că le este frig, chiar dacă sunt îmbrăcați cu îmbrăcăminte groasă.

Senzația de frig este un simptom care poate indica multe cauze diferite. Uneori, este însoțită de alte probleme de sănătate, cum ar fi oboseala și un nivel scăzut de energie.

În unele cazuri, faptul că simți constant rece poate fi un semn al unei probleme grave de sănătate și este necesar un diagnostic adecvat pentru a găsi cauza. (PM)

Dacă îţi este tot timpul frig, acest lucru nu trebuie tratat ca fiind normal, motiv pentru care Prevention vine cu 8 cauze care ar putea determina acest lucru. Cu toate acestea, un medic ar putea să-ţi ofere o cauză mult mai clară a acestui frig pe care îl simţi în mare parte din timp.

1. Eşti femeie

În secolul al XIX-lea, un doctor german a analizat peste 25.000 de bărbaţi şi femei şi a determinat temperatura sănătoasă a corpului unui adult, respectiv 37 grade Celsius. Un studiu efectuat în 1992 şi publicat în JAMA a demonstrat că temperatura normală a femeilor este mai ridicată decât cea a bărbaţilor. Pentru că femeile sunt puţin mai calde, temperaturile reci sunt resimţite mai accentuat.

2. Nu ai dormit suficient

Când avem parte de odihna necesară, corpurile noastre sunt capabile să reguleze fluctuaţiile temperaturilor. Într-un studiu publicat în 2012 în Sleep, cercetătorii au descoperit că o singură seară în care nu am dormit, poate aduce haos în aceste funcţii ale corpului. Mâinile subiecţilor au devenit semnificativ mai reci, în timp ce picioarele acestora au devenit calde.

Cercetătorii au descoperit că lipsa de somn ne poate afecta abilitatea de a controla pierderea de căldură atât când vine vorba de temperaturi reci, cât şi atunci când vine voba de temperaturi confortabile.

3. Eşti subnutrit

Cercetătorii au efectuat un studiu pe aproximativ 2.000 de rezidenţi din Basel, Elveţia şi au decoperit că “disconfortul termic şi extremităţile reci” erau cu mult mai comune în cazul pacienţilor slabi decât în cazul celor cu un indice corporal mai mare.

CITESTE CONTINUAREA PE JURNALUL.RO

Articole înrudite