-

Înlocuiți multivitaminele cu aceste alimente. Lista completă

Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru corpul omenesc. Nu numai că ne mențin corpul sănătos și funcțional, dar ne și protejează de o varietate de boli.

Vitaminele și mineralele sunt destul de diferite. Vitaminele sunt substanțe organice produse de plante sau animale.

Acestea sunt deseori numite "esențiale" deoarece nu sunt sintetizate în organism (cu excepția vitaminei D) și, prin urmare, trebuie să provină din alimente.

Mineralele sunt elemente anorganice care provin de la roci, sol sau apă. Cu toate acestea, le putem absorbi indirect din mediul înconjurător sau din carnea unui animal, pasăre, care a mâncat o anumită plantă.

Cea mai bună abordare pentru a vă asigura că obțineți o varietate de vitamine și minerale și în cantități adecvate este să adoptați o dietă sănătoasă.

Aceasta implică un accent pe fructe și legume, cereale integrale, fasole și leguminoase, proteine cu conținut scăzut de grăsimi și produse lactate.

Vestea bună este că multe alimente comune conțin surse de minerale și vitamine, deci este ușor să vă satisfaceți nevoile zilnice de la mesele de zi cu zi. (PM)

Specialistii americani au stabilit care sunt alimentele care pot inlocui multiviaminele. In opinia exepertilor, vitaminele atat de necesare organismului pot fi obtinute din produsele bogate de substante utile.

In plus, dietologii americani recomanda respectarea unui regim alimentar echilibrat, structurat pe ore si bogat in alimente sanatoase.

Multivitaminele pot fi cu succes inlocuite de legume precum ardeiul kapia, diferitele tipuri de varza, cartofii copti sau cei noi.

Afla mai multe despre alimentele recomandate pe jurnalul.ro

Articole înrudite