-

Iată cum poți depista un accident vascular cerebral

Un accident vascular cerebral i se poate întâmpla oricui, în orice moment. El apare atunci când fluxul de sânge către o zonă a creierului este întrerupt, iar celulele creierului sunt lipsite de oxigen și încep să moară.

Când celulele creierului mor în timpul unui accident vascular cerebral, capacitățile controlate de acea zonă a creierului, cum ar fi memoria și controlul mușchilor, sunt pierdute.

Modul în care o persoană este afectată de accidentul vascular cerebral depinde de locul în care apare accidentul cerebral în creier și de cât de mult este afectat creierul. De exemplu, cineva care a avut un accident vascular cerebral mic poate avea doar probleme minore, cum ar fi slăbiciunea temporară a unui braț sau a unui picior.

Persoanele care au accidente vasculare cerebrale pot fi paralizate permanent pe o parte a corpului lor sau își pierd capacitatea de a vorbi.

Unii oameni se recuperează complet după un accident vascular cerebral, dar mai mult de 2/3 dintre supraviețuitori vor avea un anumit tip de dizabilitate. (PM)

După ce s-a aflat faptul că marea actriță Stela Popescu a murit din cauza unui accident vascular, medicul Tudor Ciuhodaru s-a decis să atragă atenția prin intermediul unei postări pe o rețea socială cu privire la această mare problemă cu care noi nu suntem prea familiarizați.

Doctorul a evidențiat metoda FAST prin care putem depista un accident vascular cerebral, deoarece cu ajutorul acestei metode am putea, la un moment dat, să salvăm o viață.

Iată ce presupune metoda FAST:

Prin această metodă, oricine poate depista un accident vascular cerebral.

„1. F (face = față): Rugați pacientul să zâmbească. Semne de alarmă: Fața nu e simetrică sau gura e căzută într-o parte.

Afla mai mult despre depistarea accidentului vascular AICI

Articole înrudite