-

Prizonier în propriul corp! Cum poți trata paralizia în somn

Această tulburare de somn înspăimântătoare și misterioasă, sau parasomnia, a fost experimentată de oameni, probabil de la începutul omenirii.

Poate fi un moment extrem de înfricoșător pentru cei afectați de acest fenomen ciudat, dar, în ciuda credințelor anterioare, sentimentul de paralizie nu este cauzat de supranatural.

Paralizie în somn este incapacitatea temporară de a te mișca sau de a vorbi, care are loc atunci când vreti să vă treziti sau imediat ce adormiți. Nu este dăunătoare și ar trebui să treacă în câteva secunde sau minute, dar poate provoca anxietate.

Mulți oameni au paralizia somnului o dată sau de două ori în viața lor, în timp ce alții o experimentează de câteva ori pe lună sau mai mult. Aceasta afectează persoanele de toate vârstele, dar este mai frecvent întâlnită la adolescenți și adulți tineri. (PM)

Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti din somn brusc, intr-o stare perfect constienta, dar sa fii incapabil sa-ti misti in vreun fel corpul, trebuie sa stii care sunt motivele pentru care experimentezi aceasta senzatie si ce se intampla de fapt in corpul si in creierul tau atunci cand patesti asta. Specialistii au cautat mult timp explicatii pentru acest fenomen misterios.

Dacă ai avut astfel de stări, află că, din punct de vedere științific... ai experimentat ”paralizia în somn”.

Acesta este un fenomen surprinzător al activității cerebrale, întâlnit cu regularitate la aproximativ 8% dintre locuitorii Planetei. În acele momente, persoana este în incapacitatea de a-și controla sau a-și mișca vreun mușchi al corpului.

Fenomenul poate dura de la câteva secunde până la minute. Sunt momente intense, în care persoana în cauză nu se poate mișca și nu poate vorbi, dar este conștientă pe deplin de ceea ce se petrece. 

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite