-

Scapă de stres! Cum să fii mai organizat și mai puțin stresat

Stresul este un răspuns la provocările din viață, iar o viață fără provocări ar fi prea plictisitoare pentru a o putea contempla. Cu toate acestea, cea mai mare parte a stresului din viața noastră este inutilă.

Stresul nu este întotdeauna rău. În doze mici, vă poate motiva să faceți tot ce este mai bine. Dar când sunteți în mod constant stresat, mintea și corpul plătesc prețul.

Dacă simțiți frecvent o senzație copleșire, este timpul să luați măsuri pentru a aduce sistemul nervos în echilibru.

Stresul este modul de a răspunde la orice fel de cerere sau amenințare. Atunci când simte pericolul - fie că este real sau imaginar - apărarea corpului este lovită cu viteză mare într-un proces rapid, automat, cunoscut sub numele de "răspuns la stres".

Răspunsul la stres este modul în care organismul te protejează. Când lucrează în mod corespunzător, vă ajută să rămâneți concentrați, energici și atenți. (PM)

Stiai ca un morman de haine nespalate dintr-un colt al casei sau teancul de facturi neplatite de pe biroul tau sau chiar cateva reviste aruncate in dezordine pe masuta de cafea pot cauza anxietate si stres, chiar si daca ti se pare ca mizeria nu te afecteaza? Lipsa de organizare este ca si cum ai cara o maimuta in spate care iti aminteste ca ai o problema nerezolvata de fiecare data cand intri in casa. Vestea buna este ca este usor sa te organizezi si, mai presus decat orice, este o modalitate simpla de reducere a stresului si de imbunatatire a vietii.

Cum sa fii mai organizat. Dezorganizarea genereaza stres

Stii cat de rau te simti cand esti pe cale sa intarzii la o intalnire importanta sau cand trebuie sa mergi iei copiii de la scoala si nu-ti gasesti cheile. Gandeste-te de cate ori n-ai primit notificare ca nu ti-ai platit factura pentru ca sa realizezi ca statea ingropata in hartiile de pe birou si ca pur si simplu ai uitat s-o achiti. Si unde este agenda in care ti-ai trecut zilele de nastere ale prietenilor sau programul pentru sala?

Sa traiesti in dezordine inseamna sa lasi haosul sa te insoteasca, iar acest lucru te impiedica sa te bucuri cu adevarat de viata.

„Dezorganizarea genereaza stres pentru ca reflecta ca exista angajamente in viata ta carora nu le poti face fata”, spune Lorie Marrero, organizator profesional si om de afaceri.

Potrivit lui Morrero, neoranduiala din casa cauzeaza stres pentru ca suprasolicita creierul, creeaza conflicte si te seaca de energie.

Cum sa fii mai organizat. Dezordinea suprasolicita creierului
Cand ai pe cap o multime de lucruri de care trebuie sa-ti amintesti precum intalniri, unde ti-ai lasat cheile, ce trebuie sa cumperi, termene limite la munca si multe altele, memoria ta pe termen scurt este data peste cap, ceea ce creste stresul si anxietatea.

In acest caz, nu mai ai rezerva mentala pentru a te gandi la lucrurile placute, precum cina romantica pe care voiai s-o pregatesti pentru partenerul/a de viata, nota maxima pe care fiul/fiica ta a obtinut-o sau alte de acest gen care te fac fericit.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite