-

Ceaiul de păpădie te scapă de constipație

Diareea și constipația sunt tulburări digestive care afectează persoanele de toate vârstele. Este una dintre cele mai des întâlnite probleme digestive, pe care o poţi trata şi cu ajutorul remediilor din plante.

Constipaţia apare adesea în timpul sarcinii, după naştere, în urma administrării unor medicamente sau din cauza stilului de viaţă dezechilibrat.

Simptom al unor infecții virale sau bacteriene, diareea apare uneori în asociere cu febra și vărsăturile, care favorizează deshidratarea. Ritmul de viață alert și haotic, stresul, obiceiurile alimentare nesănătoase, sunt doar câțiva din factorii care pot dezechilibra sistemul digestiv.

Când te deranjezi la stomac ai grijă să ai în casă alimente bogate în pectină, cum sunt merele, bananele şi iaurtul.

Dă prin râşniţa de cafea cantităţi egale de frunze de frasin, rădăcină de cicoare şi coajă de cruşin. Ia o linguriţă din această pulbere seara, cu un pahar de apă.

Ceai de păpădie

Toarnă peste 2 linguri de rădăcină şi frunze de plantă zdobite, 400 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte, iar a doua zi, dimineaţa, bea amestecul în 3 reprize, cu jumătate de oră înainte de masă. Folosită adesea pentru tulburările intestinale, păpădia este un remediu şi în tratarea constipaţiei.

Infuzie de lemn-dulce

Pune apa la fiert și, când dă în clocot, adaugă o lingură de rădăcină măcinată de lemn-dulce. Lasă să mai fiarbă 5 minute. După răcire, strecoară și bea câte o jumătate de cană înainte de masă. Rădăcina de lemn-dulce are acţiune laxativă şi este folosită, în mod frecevent, pentru a trata constipaţia.

Află ce alte remedii combat constipația în scurt timp AICI

Articole înrudite