-

5 obiceiuri matinale care te mențin sănătoasă

Odată ce vei începe să incluzi în rutina matinală anumite obiceiuri sănătoase, te vei bucura de beneficiile lor pe tot parcursul zilei.

Vei simți mai puțină anxietate, vei avea mai multă claritate mentală, vei ajunge să mănânci mai sănătos. Nu trebuie să-ți schimbi întregul stil de viață pentru a deveni o persoană matinală, ci să incluzi câteva obiceiuri.

Deschide geamul și dă la o parte perdelele

Pentru a începe ziua cu dreptul, experții recomandă ca primul lucru pe care să-l faci după ce te trezești este să deschizi geamul și să ferești perdeaua, lăsând lumina să intre în casă. Nu numai că te va ajuta să te trezești, însă aerul curat are efecte pozitive și asurpra stării de dispoziție. De asemenea, ajută la menținerea unui control asupra sistemului circadian, care este responsabil de trezit, somn, producția de hormoni, temperatura corpului și funcțiile organelor.

Meditează

Trezește-te mai repede și meditează 10-20 de minute. „Această activitate este foarte benefică pentru minte și corp. Prin meditație poate fi antrenat creierul să filtreze zgomotele neimportante care cauzează stresul și care te ajută să fii mult mai productivă”, potrivit MindBodyGreen.com. Mai mult, această practică te ajută să conștientizezi cât de important este să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată, lucru de care se uită când suntem sub efectul stresului.

Află ce alte obiceiuri te ajută să fii sănătoasă pe clickpentrufemei.ro.

Articole înrudite