-

Află cum cum poți înlătura pesticidele de pe mere

Ștergerea rapidă a fructelor cu bluza sau tricoul ar putea elimina praful și murdăria depuse pe acestea. În schimb, pentru a putea elimina corect reziduurile de pesticide ar trebui sa depuneti puțin efort în plus.

Uneori, din comoditate sau pur și simplu pentru că uităm, consumăm merele și fructele în general așa cum le cumpărăm, fără a le mai spăla. 

O dietă sănătoasă este baza unei vieți sănătoase, lăsând la o parte activitatea fizică.

Deși aparent în viziunea altora spălatul fructelor înainte de a le consuma nu reprezintă un pas important, spălatul acestora este necesar chiar dacă timpul nu ne permite.

Dar când alegem să mâncăm un fruct trebuie să fim atenți întotdeauna și la aspectele negative: praful, faptul că poate și alți oameni l-au atins, substanțele din cauza cărora au crescut bacteriile care nu se observă decât la microscop. Din toate aceste motive este necesar să spălăm fructele înainte de a le consuma.

Afecțiunile provocate de nespălarea fructelor pot varia de la iritații ale pielii până la vărsături. Copiii și vârstnicii sunt cei mai expuși bolilor care apar în urma consumului de fructe nespălate, iar asemenea boli pot genera afecțiuni mai grave.

Afla mai mult despre inlaturarea pesticidelor AICI

Articole înrudite