-

Ce afecțiuni poți depista doar privindu-te în oglindă

Ești foarte familiarizat cu fața care te privește înapoi din oglindă. Dar o privire mai atentă poate arăta indicii despre sănătatea dumneavoastră - dacă știți ce să căutați.

Uneori, fața ne dezvăluie mai mult decât am putea dori, și acest lucru este de fapt un avantaj. O privire atentă la nivelul faței ne poate ajuta să înțelegem toate zonele în care există dezechilibre în corpul nostru, eventual prevenind o boală.

O stare de sănătate bună este adesea reflectată într-un aspect atractiv, tineresc. Ați putea fi tentați să învinovățiți îmbătrânirea și stresul pentru liniile faciale, unghiile inestetice sau pierderea părului atunci când, de fapt, aceste deficiențe pot semnala probleme de sănătate. Fața poate dezvălui multe despre stilul de viață, de la digestie la nivelurile scăzute de fier, potrivit experților în sănătate și frumusețe.

Aveți cercuri întunecate sub ochi? Suferiți de acnee sau de păr în plus pe față? Poate că acestea nu sunt doar probleme estetice.

Uită-te în oglindă și vei putea să citești starea de sănătate a corpului tău. După cum spune medicina veche chineză, fața noastră conține toate informațiile importante care ne spun cum funcționează organele noastre interne.

Acum, medicina a făcut un pas înainte și utilizează toate semnele faței pentru a diagnostica o anumită boală. De exemplu, o piele uscată poate fi un semn comun de avertizare a deshidratării. Aceasta poate indica, de asemenea, o problemă mai gravă care afectează funcția glandei sudoripare, cum ar fi hipotiroidismul. (PM)

Semnele de pe fața ta pot dezvălui posibile boli! Ce afecțiuni poți depista privindu-te în oglindă
Iata cateva indicii cu privire la starea ta de sanatate reflectata de chip, pe care le-au observat cercetatorii de la Scoala de Medicina Yale, din Statele Unite.

Riduri adanci – oase slabe

Explicatie: oasele si pielea au in compozitie colagen. Cum lipsa de colagen contrituie la aparitia ridurilor, trebuie sa va ganditi sa va duceti la un control daca observati niste raduri adanci pe fata.

Pleoape cazute – paralizie faciala

Explicatie: Paralizia faciala face dificila deschiderea ochilor si poate duce si la „caderea” gurii. Paralizia fetei provoaca inflamarea unui nerv care afecteaza transmiterea mesajelor de la creier catre muschii fetei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite