Ascultă Radio Antena Satelor Live

Remedii naturale de vară. Cele mai bune plante din grădină

Etichetele de pe plantele cumpărate din magazin rareori dezvăluie modul în care au fost crescute, să nu mai vorbim cât timp sunt expuse la lumină și la temperaturi ridicate în timp ce sunt depozitate în recipientele lor de ambalare.

04 Iunie 2018, 09:51

Tocmai din acest motiv, este mai indicat să le crești singur, într-o mică grădină, indiferent că locuiești într-un apartament sau la casă.

Medicamentele pe care le vedem astăzi, inclusiv antibioticele, nu au existat în urmă cu secole. Cu toate acestea, persoanele de atunci au folosit plantele ca și medicamente pentru probleme de sănătate. Puterea medicamentelor pe bază de plante nu poate fi trecută cu vederea, aceste medicamente pe bază de plante chiar au vindecat boli considerate mortale.

Există momente când ar fi mai recomandat să folosiți un remediu pe bază de plante decât un medicament. Uneori, o plantă oferă o alternativă mai sigură pentru probleme de sănătate minore. Dacă aveți o grădină, în timpul verii aceasta poate fi magazinul dvs.

De asemenea, poate fi și farmacie.

Vara este sezonul de vârf pentru remedii proaspete, de sezon pentru a trata mai multe probleme de sănătate.

Dacă țineți cont de câteva reguli generale privind modul de procesare a diferitelor părți ale plantelor, când să recoltați partea plantei care vă interesează și diferența dintre utilizarea ierburilor proaspete și uscate, restul depinde de creativitatea dvs. (PM)

Expand Your Consciousness notează că nu este nevoie să mergem prea departe pentru a căuta medicamente. Astfel, sursa citată precizează nouă plante comune și o ciupercă benefice pentru sănătate, pe care le poți găsi în propria curte sau în vecinătăți.

Pătlăgina

Pătlăgina este bogată în vitamina K, calciu și alte vitamine și minerale cunoscute ca fiind indicate pentru detoxifiere. Această plantă medicinală estre folosită pentru tratarea răcerilor, diareei, arsurilor, rănilor deschise, acneei, durerii de gât, febrei, infecțiilor respiratorii, îmbunătățirea funcțiilor rinichilor. În plus, tratează infecțiile gastrointestinale și elimină otrava și toxinele din mușcături și înțepături, inclusiv din mușcăturile de șarpe.

Brusture

Rădăcina de brusture este un puternic antioxidant și a fost folosită în medicina chinezească pentru milioane de ani. Unele dintre utilizările sale tradiționale includ eliminarea toxinelor din sânge, inhibarea anumitor tipuri de cancer, tratarea problemelor pielii și acționează asemeni unui afrodisiac.

De asemenea, are efect diuretic, de aceea trebuie să te hidratezi în mod corespunzător și să consumi brusturele cu moderație.

Afla ce alte plante din gradina poti folosi pentru a trata bolile pe jurnalul.ro

De toate 28 Decembrie 2018, 09:32

Pericolul întreruperii tratamentelor medicale

În unele boli, după diagnosticare şi pornirea tratamentului, bolnavii se simt evident mai bine, destul de devreme. Este o...

Pericolul întreruperii tratamentelor medicale
De toate 28 Decembrie 2018, 09:26

Îți este frig tot timpul? Află ce probleme de sănătate poți avea

Există o varietate de condiții care ar putea explica de ce vă simțiți ca și cum ar exista o iarnă nesfârșită care se...

Îți este frig tot timpul? Află ce probleme de sănătate poți avea
De toate 23 Decembrie 2018, 08:18

Aşa se face cel mai bun COZONAC de Crăciun

Gospodinele îl trântesc şi pun un ingredient secret în compoziţia cozonacului. Cozonacul lor iese mereu şi pufos şi gustos!

Aşa se face cel mai bun COZONAC de Crăciun
De toate 23 Decembrie 2018, 07:38

Bea asta în fiecare dimineaţă şi slăbeşte 10 kilograme în 30 de zile!

Acest truc simplu te ajuta sa slabesti 10 kilograme in 30 de zile fara sa tii dieta stricta. Ba chiar vei putea sa mananci...

Bea asta în fiecare dimineaţă şi slăbeşte 10 kilograme în 30 de zile!
De toate 21 Decembrie 2018, 12:20

De ce se divorțează atât de mult în ianuarie

De ani de zile, oamenii numesc luna ianuarie drept „luna divorțurilor”. Chiar dacă un studiu de la Universitatea din...

De ce se divorțează atât de mult în ianuarie
De toate 21 Decembrie 2018, 11:03

Obiceiuri bizare de Crăciun. Împodobirea bananului și pariurile din Suedia

Craciunul inseamna sarbatoare, oferire si primire de cadouri, colinde si mese bogate. Sunt atat de multe elemente diferite...

Obiceiuri bizare de Crăciun. Împodobirea bananului și pariurile din Suedia
De toate 20 Decembrie 2018, 18:40

Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă

O reteta atat de buna, ca nici nu te vei gandi ca este de post. Pizza cu legume, sanatoasa, cu ingrediente simple, de vara....

Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă
De toate 20 Decembrie 2018, 18:30

4 trucuri să elimini energiile negative din casa ta

Energiile negative iti pot face mult rau daca nu le cureti periodic. Cum apar energiile negative?

4 trucuri să elimini energiile negative din casa ta