Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum să lupți împotriva durerilor și inflamațiilor pe cale naturală

Durerea ne poate prelua gândurile și ne poate afecta serios calitatea vieții. Pe cât de pozitivi încercăm să fim, este aproape imposibil să fim fericiți, mai strălucitori, cei mai buni, atunci când avem de-a face cu dureri.

06 Iunie 2018, 09:46

De exemplu, persoanele cu dureri cronice au de trei ori mai multe șanse de a dezvolta simptome psihiatrice, cum ar fi depresia și anxietatea.

Din fericire, avem opțiuni. În timp ce analgezicele pot fi cu adevărat utile și, în unele cazuri, pot fi cea mai bună opțiune, ele pot provoca tulburări gastrointestinale și, cu siguranță, nu reprezintă cea mai bună strategie pe termen lung.

De asemenea, inflamația face parte din răspunsul imun al organismului. Fără ea, nu ne putem vindeca.

Dar, când este în afara controlului - ca în artrita reumatoidă - poate deteriora organismul. În plus, se crede că joacă un rol în obezitate, boli de inimă și cancer.

Alimentele bogate în zahăr și grăsimi saturate pot stimula inflamația. Acestea provoacă supra-activitate în sistemul imunitar, care poate duce la dureri articulare, oboseală si deteriorarea vaselor de sânge. Alte alimente pot reduce inflamația.

Există multe remedii naturale puternice și eficiente pentru inflamație și durere care pot ajuta la evitarea medicației în mod holistic și vindeca cauza.

Persoanele cu durere cronică au de trei ori mai multe șanse de a dezvolta simptome psihiatrice, cum ar fi depresia și anxietatea, și nu e de mirare. Când avem o durere, este mai greu să ne bucurăm.

Din fericire, avem opțiuni. În timp ce analgezicele pot fi cu adevărat utile și, în unele cazuri, pot fi cea mai bună opțiune, ele pot provoca tulburări gastrointestinale și cu siguranță nu reprezintă cea mai bună strategie pe termen lung pentru a face față durerii cronice. (PM)

Dacă te confrunți cu dureri sau inflamații, le poți combate pe cale naturală fără să ai de-a face cu efectele adverse cauzate de anti-inflamatoarele tradiționale, scrie Expand Your Consciousness. Șase suplimente testate științific au arătat că pot reduce semnificativ inflamațiile.

Din moment ce inflamațiile pot fi cauzate și de o alimentație nesănătoasă și de un stil de viață problematic, este important să ținem minte că alimentele anti-inflamatoare, exercițiile fizice și somnul pot ajuta la tratarea acestora.

Acidul alfa-lipoic

Acidul alfa-lupoic este un acid gras creat de organism, care joacă un rol cheie în menținerea sănătății metabolismului și în menținerea energiei. De asemenea, acționează asemeni unui antioxidant, protejând celulele și ajutând la restabililea nivelului de vitamina C și E.

Mai multe studii au arătat că acidul alfa-lupoic ajută în tratarea inflamațiilor. Doza recomandată este de 300-600 mg pe zi. Acesta nu este recomandat femeilor însărcinate.

Curcumina

Curcumina este o componentă a condimentelor turmenice. Aceasta poate reduce inflamațiile cauzate de diabet, boli de inimă, boala intestinului inflamator și cancer.

Doza recomandată este de 100-500 mg pe zi. De asemenea, curcumina nu este recomandată femeilor însărcinate.

Citeste continuarea pe JURNALUL.RO

De toate 28 Decembrie 2018, 09:32

Pericolul întreruperii tratamentelor medicale

În unele boli, după diagnosticare şi pornirea tratamentului, bolnavii se simt evident mai bine, destul de devreme. Este o...

Pericolul întreruperii tratamentelor medicale
De toate 28 Decembrie 2018, 09:26

Îți este frig tot timpul? Află ce probleme de sănătate poți avea

Există o varietate de condiții care ar putea explica de ce vă simțiți ca și cum ar exista o iarnă nesfârșită care se...

Îți este frig tot timpul? Află ce probleme de sănătate poți avea
De toate 23 Decembrie 2018, 08:18

Aşa se face cel mai bun COZONAC de Crăciun

Gospodinele îl trântesc şi pun un ingredient secret în compoziţia cozonacului. Cozonacul lor iese mereu şi pufos şi gustos!

Aşa se face cel mai bun COZONAC de Crăciun
De toate 23 Decembrie 2018, 07:38

Bea asta în fiecare dimineaţă şi slăbeşte 10 kilograme în 30 de zile!

Acest truc simplu te ajuta sa slabesti 10 kilograme in 30 de zile fara sa tii dieta stricta. Ba chiar vei putea sa mananci...

Bea asta în fiecare dimineaţă şi slăbeşte 10 kilograme în 30 de zile!
De toate 21 Decembrie 2018, 12:20

De ce se divorțează atât de mult în ianuarie

De ani de zile, oamenii numesc luna ianuarie drept „luna divorțurilor”. Chiar dacă un studiu de la Universitatea din...

De ce se divorțează atât de mult în ianuarie
De toate 21 Decembrie 2018, 11:03

Obiceiuri bizare de Crăciun. Împodobirea bananului și pariurile din Suedia

Craciunul inseamna sarbatoare, oferire si primire de cadouri, colinde si mese bogate. Sunt atat de multe elemente diferite...

Obiceiuri bizare de Crăciun. Împodobirea bananului și pariurile din Suedia
De toate 20 Decembrie 2018, 18:40

Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă

O reteta atat de buna, ca nici nu te vei gandi ca este de post. Pizza cu legume, sanatoasa, cu ingrediente simple, de vara....

Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă
De toate 20 Decembrie 2018, 18:30

4 trucuri să elimini energiile negative din casa ta

Energiile negative iti pot face mult rau daca nu le cureti periodic. Cum apar energiile negative?

4 trucuri să elimini energiile negative din casa ta