Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tratează nevralgiile cu aceste tratamente MINUNE!

Nevralgia, o durere de origine neurogenă cauzată de iritația sau a deteriorarea nervilor, nu este o boală, ci mai degrabă un simptom care rezultă din leziuni sau un simptom al unor tulburări particulare.

17 Iulie 2018, 09:30

Durerea care apare de-a lungul unui nerv deteriorat al regiunii feței sau gâtului, poate fi severă și adesea debilitantă. Ea afectează cel mai mult persoanele în vârstă, dar și persoanele de alte grupe de vârstă pot fi sensibile.

În multe cazuri, cauza durerii nu este cunoscută.

Simptomele nevralgiei pot include durere localizată, zona poate fi sensibilă la atingere și orice presiune este simțită ca durere, durerea poate fi accentuată sau arzătoare, în funcție de nervul afectat, muschii pot spasm.

Aproape toată lumea a avut sau va avea o nevralgie ușoară la un moment dat, dar aceste crize sunt de obicei temporare și tind să dispară singure în câteva zile.

Unele tipuri de nevralgii sunt mai durabile.

Nevralgia trigeminală, o afecțiune care afectează de obicei doar o parte a feței, se consideră a fi una dintre cele mai dureroase condiții medicale.

Nevralgia poate fi tratată cu medicație și terapie fizică. Chirurgia este o opțiune doar în cazurile extreme. (PM)

Termenul de nevralgie desemnează simptomul dureros acut care se resimte pe traiectul unui nerv. Iată remediie naturale pentru cele mai frecvente localizări ale acestei neplăcute manifestări:

Nevralgia Sciatică

Afectează nervul sciatic, cel mai mare al corpului omenesc, şi se caracterizează prin dureri puternice, care pleacă din regiunea lombară (a şalelor) şi coboară de-a lungul unuia sau, în cazurile severe, ambelor membre inferioare, cuprinzând inclusiv călcâiul şi degetele.

Simptomul (la care se pot adăuga tulburări motorii, vasculare şi trofice) se accentuează la aplecarea trunchiului, la mişcări bruşte, la tuse şi strănut, în faza acută, a bolii, se recomandă repausul pe un pat tare, cu spatele şi ambele coapse susţinute de perne. Nu sunt indicate nici un fel de proceduri termoterapice.

Remedii

Ceai de iederă

Preparați un decoct dintr-o lingură de frunze măruntite la o cană cu apă. Fierbeți amestecul 15 minute, apoi strecuraţi. Beți două căni de ceai pe zi.

Infuzie de soc

Turnati peste două lingurite de flori o cană cu apă clocotită. Lăsaţi vasul acoperit câteva minute, apoi strecuraţi. Beţi trei căni de ceai zilnic.

Cataplasme cu seminţe de muştar

Puneţi într-un săculet de pânză 250 g făină din seminţe de muştar amestecate cu apă căldută, astfel încât să obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi cataplasma astfel obţinută pe zona afectată.

Faceți două şedinte pe zi, până la dispariția durerii. Atenţie: când resimțiți senzatia de arsură, îndepărtaţi imediat săculetul!

Citeste continuarea pe YVE.ro

De toate 28 Decembrie 2018, 09:32

Pericolul întreruperii tratamentelor medicale

În unele boli, după diagnosticare şi pornirea tratamentului, bolnavii se simt evident mai bine, destul de devreme. Este o...

Pericolul întreruperii tratamentelor medicale
De toate 28 Decembrie 2018, 09:26

Îți este frig tot timpul? Află ce probleme de sănătate poți avea

Există o varietate de condiții care ar putea explica de ce vă simțiți ca și cum ar exista o iarnă nesfârșită care se...

Îți este frig tot timpul? Află ce probleme de sănătate poți avea
De toate 23 Decembrie 2018, 08:18

Aşa se face cel mai bun COZONAC de Crăciun

Gospodinele îl trântesc şi pun un ingredient secret în compoziţia cozonacului. Cozonacul lor iese mereu şi pufos şi gustos!

Aşa se face cel mai bun COZONAC de Crăciun
De toate 23 Decembrie 2018, 07:38

Bea asta în fiecare dimineaţă şi slăbeşte 10 kilograme în 30 de zile!

Acest truc simplu te ajuta sa slabesti 10 kilograme in 30 de zile fara sa tii dieta stricta. Ba chiar vei putea sa mananci...

Bea asta în fiecare dimineaţă şi slăbeşte 10 kilograme în 30 de zile!
De toate 21 Decembrie 2018, 12:20

De ce se divorțează atât de mult în ianuarie

De ani de zile, oamenii numesc luna ianuarie drept „luna divorțurilor”. Chiar dacă un studiu de la Universitatea din...

De ce se divorțează atât de mult în ianuarie
De toate 21 Decembrie 2018, 11:03

Obiceiuri bizare de Crăciun. Împodobirea bananului și pariurile din Suedia

Craciunul inseamna sarbatoare, oferire si primire de cadouri, colinde si mese bogate. Sunt atat de multe elemente diferite...

Obiceiuri bizare de Crăciun. Împodobirea bananului și pariurile din Suedia
De toate 20 Decembrie 2018, 18:40

Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă

O reteta atat de buna, ca nici nu te vei gandi ca este de post. Pizza cu legume, sanatoasa, cu ingrediente simple, de vara....

Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă
De toate 20 Decembrie 2018, 18:30

4 trucuri să elimini energiile negative din casa ta

Energiile negative iti pot face mult rau daca nu le cureti periodic. Cum apar energiile negative?

4 trucuri să elimini energiile negative din casa ta