Ascultă Radio Antena Satelor Live

Sfaturi ca să scapi de stările de anxietate

Tulburările de anxietate sunt reale, condiții medicale la fel de reale și grave ca și tulburările fizice, cum ar fi bolile cardiace sau diabetul. Tulburările de anxietate sunt cele mai frecvente și perturbatoare tulburări psihice.

27 August 2018, 09:02

Termenul "tulburare de anxietate" se referă la tulburări psihice specifice care implică o teamă sau îngrijorare extremă și includ tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea de panică și atacurile de panică, agorafobia, tulburarea de anxietate socială, mutismul selectiv, anxietatea de separare și fobiile specifice.

Anxietatea majoră este un episod de tristețe sau apatie împreună cu alte simptome care durează cel puțin două săptămâni consecutive și sunt destul de grave pentru a întrerupe activitățile zilnice. Tratamentul poate fi un proces complicat care implică atât terapie cât și medicație. Dar un factor adesea uitat este hrana.

Evenimentele stresante - și nici nu trebuie să fie mari, ci doar problemele cotidiene ale vieții - pentru ca nivelul cortizolului să crească.

Cortizolul provoacă poftele alimentare, iar la femei acele pofte tind să fie mai puternice pentru carbohidrați, în special alimente dulci. Uneori, când sunt deprimați, oamenii mănâncă pentru ai ajuta să facă față sau pentru a le face să se simtă mai bine. Din păcate, alimentele se transformă într-un efect contrar.

Consumul de alimente nesănătoase când sunteți deprimat vă poate face să vă simțiți chiar mai rău. (PM)

Starile de anxietate sunt ceva obisnuit avand in vedere vremurile pe care le traim. Criza economica, reduceri de personal si de salarii, cresteri de preturi etc. Este aproape imposibil sa nu te cuprinda stari de anxietate in asemenea conditii, dar este la fel de adevarat ca urmand cateva sfaturi oferite de specialisti poti scapa foarte repede de ele.

Ca sa scapi de starile de anxietate, elimina grijile neimportante si rezolva-le pe cele care conteaza

Sa stai si sa te ingrijorezi cu privire la drobul de sare este situatia perfecta care te conduce catre stari de anxietate maxime. Tot ce trebuie sa faci ca sa nu ajungi aici este sa iei o coala de hartie pe care sa o imparti in trei coloane.

In prima trebuie sa scrii toate lucrurile care te ingrijoreaza, in a doua trebuie sa introduci cele mai rele lucruri care se pot intampla daca grijile de pe prima coloana se adeveresc. Iar pe cea de-a treia coloana, notati trei strategii cum sa faceti fata „celor mai rele lucruri” si incercuiti strategia careia puteti sa-i faceti fata si actionati ca atare. Angajeaza un meditator daca are note mici copilul la scoala, mergi la un nutritionist daca nu scapi de kilogramele in plus.

Un plan bine stabilit este intotdeauna antidotul perfect impotriva starilor de anxietate, spune Edward Hallowell medic psihiatru.

Vizualizeaza cel mai bun scenariu de lupta impotriva starilor de anxietate

Ca sa scapi de grijile care te duc tot mai aproape de starile de anxietate, vizualizeaza-te rezolvand aceste griji, este de parere dr. Rallie McAllister: „De fiecare data cand apare o noua ingrijorare, intreba-te care este partea buna a acestei situatii. De exemplu, daca astepti rezultatul unei biopsii, gandeste-te ca, chiar daca este cancer, mai bine sa descoperi acum, decat peste 6 luni sau chiar peste un an, cand poate fi prea tarziu”.

Nu lasa pe maine ce poti face azi, proverbul care te tine departe de starile de anxietate

Daca este campionul amanarilor, renunta la acest obicei. Te impinge mai mult decat ti-ai inchipui spre starile de anxietate. „Multa lume are obiceiul sa-si amane treburile pana cand li se strang prea multe pe cap si devin coplesitoare. Daca ai ceva de rezolvat si ai timp, rezolva azi.

Daca ai un proiect major, imparte-l in proiecte mai mici si rezolva fiecare bucatica in parte. Poate parea ca faci o munca in plus, dar dupa ce ai terminat prima sarcina o sa vezi cat este de usor”, spune John M. Rowley, directorul Asociatiei Internationale pentru Stiinte sportive.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

De toate 28 Decembrie 2018, 09:32

Pericolul întreruperii tratamentelor medicale

În unele boli, după diagnosticare şi pornirea tratamentului, bolnavii se simt evident mai bine, destul de devreme. Este o...

Pericolul întreruperii tratamentelor medicale
De toate 28 Decembrie 2018, 09:26

Îți este frig tot timpul? Află ce probleme de sănătate poți avea

Există o varietate de condiții care ar putea explica de ce vă simțiți ca și cum ar exista o iarnă nesfârșită care se...

Îți este frig tot timpul? Află ce probleme de sănătate poți avea
De toate 23 Decembrie 2018, 08:18

Aşa se face cel mai bun COZONAC de Crăciun

Gospodinele îl trântesc şi pun un ingredient secret în compoziţia cozonacului. Cozonacul lor iese mereu şi pufos şi gustos!

Aşa se face cel mai bun COZONAC de Crăciun
De toate 23 Decembrie 2018, 07:38

Bea asta în fiecare dimineaţă şi slăbeşte 10 kilograme în 30 de zile!

Acest truc simplu te ajuta sa slabesti 10 kilograme in 30 de zile fara sa tii dieta stricta. Ba chiar vei putea sa mananci...

Bea asta în fiecare dimineaţă şi slăbeşte 10 kilograme în 30 de zile!
De toate 21 Decembrie 2018, 12:20

De ce se divorțează atât de mult în ianuarie

De ani de zile, oamenii numesc luna ianuarie drept „luna divorțurilor”. Chiar dacă un studiu de la Universitatea din...

De ce se divorțează atât de mult în ianuarie
De toate 21 Decembrie 2018, 11:03

Obiceiuri bizare de Crăciun. Împodobirea bananului și pariurile din Suedia

Craciunul inseamna sarbatoare, oferire si primire de cadouri, colinde si mese bogate. Sunt atat de multe elemente diferite...

Obiceiuri bizare de Crăciun. Împodobirea bananului și pariurile din Suedia
De toate 20 Decembrie 2018, 18:40

Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă

O reteta atat de buna, ca nici nu te vei gandi ca este de post. Pizza cu legume, sanatoasa, cu ingrediente simple, de vara....

Pizza de post. Reţetă rapidă şi delicioasă
De toate 20 Decembrie 2018, 18:30

4 trucuri să elimini energiile negative din casa ta

Energiile negative iti pot face mult rau daca nu le cureti periodic. Cum apar energiile negative?

4 trucuri să elimini energiile negative din casa ta