-

Cel mai bun chec! Reţeta şi ponturi ca să fie pufos

Un chec simplu, rapid şi uşor de făcut este de multe ori cea mai bună soluţie pentru a pune pe masă un preparat dulce şi gustos. Însă pentru oricine găteşte, obţinerea unui chec pufos, care să nu fie sec, este o provocare.

Checul este una din cele mai simple prăjituri care se prepară în casă şi nu presupune foarte multe ingrediente sau foarte scumpe.

Pentru o tavă de chec avem nevoie de:

5 ouă

O cană de zahăr (200 g)

O cană de făină (200 g)

Praf de copt (o linguriţă

2 linguri cacao

4 linguri de ulei

100 ml lapte

Zahăr vanilat (1 plic)

Afla cum sa faci cel mai pufos chec pe KFETELE.RO

Articole înrudite

  • 10 lucruri mai puţin ştiute despre Mihai Eminescu

    Viaţa marelui poet naţional Mihai Eminescu a rămas o sursă inepuizabilă de teorii şi polemici. Dincolo de opera sa inegalabilă, există multe aspecte din viaţa sa mai puţin cunoscute publicului larg.

  • Ciorbe de sarmale și de ardei umpluți

    Ardei umpluți și sarmale se consumă în toate zonele țării. Ambele preparate au nenumărate variante: numim generic ardei umpluți o sumedenie de legume umplute, așa cum și sarmalele au nenumărate compoziții și învelișuri vegetale. Ambele au variante de post, mai ales pe bază de orez și ciuperci, dar lista ingredientelor folosite continuă cu o inepuizabilă inventivitate.

  • Supele clasice franțuzești (reţeta Kerei Caliţa)

    Cea mai lesnicioasă și economicoasă metodă de a prepara carnea, peștele sau legumele a fost dintotdeauna fierberea acestora dimpreună cu tot ce se găsea la îndemână: cu ierburi de gust, cu frunze plăcut mirositoare sau chiar cu buruieni zdravene, cu felurite arome și orice mirodenii sau coloniale aduse de corăbierii puși pe pricopseală.

  • Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei

    Sfantul Andrei, ocrotitorul romanilor, este praznuit astazi, pe 30 noiembrie.

  • Supă de ceapă ca-n Montmartre (reţeta Kerei Caliţa)

    Cartierul parizian de lângă basilica Sacre Coeur este, poate, cel mai încărcat cu povești romantice din Orașul Lumină. Asta și fiindcă aici a fost locul favorit al pictorilor francezi din a doua jumătate a veacului XIX și nu numai, eroi nu doar ai saloanelor de artă ci și ai chefurilor monstruoase din Montmartre.