Ascultă Radio Antena Satelor Live

Prevenirea bolii Alzheimer: Factorii de risc și intervenția timpurie

Boala Alzheimer este una dintre cele mai mari preocupări pe care mulți dintre noi o au pe măsură ce îmbătrânim. Cercetările arată că putem reduce riscul printr-o combinație de schimbări simple, dar eficiente în stilul de viață.

16 Octombrie 2018, 07:44

Prin adoptarea unui stil de viață sănătos pentru creier, este posibil să putem preveni simptomele bolii Alzheimer și să încetinească sau chiar să inverseze procesul de deteriorare.

Gândul de a dezvolta boala Alzheimer pe măsură ce îmbătrânim poate fi o perspectivă înspăimântătoare, mai ales dacă am fost martori la o persoană iubită afectată de boală.

Cercetătorii din întreaga lume se îndreaptă spre un tratament, dar pe măsură ce ratele de prevalență cresc, concentrarea lor s-a extins de la tratament la strategii de prevenire.

Ceea ce au descoperit este că este posibil să se prevină sau să se întârzie simptomele bolii Alzheimer și a altor demențe printr-o combinație de obiceiuri sănătoase.

Prin identificarea și controlul factorilor de risc personal, putem maximiza șansele de sănătate a creierului pe tot parcursul vieții și astfel putem lua măsuri eficiente pentru a ne păstra abilitățile cognitive. (PM)

Prevenire Alzheimer. Sfaturile de prevenire a bolii Alzheimer sunt mereu bine venite. Oricui i s-a întâmplat, măcar o dată, să uite unde şi-a pus cheile. Dar să uite numele celui mai bun prieten? Sau să uite că are o întâlnire importantă? Lăsat să lâncezească creierul începe să-şi piardă ascuţimea după ce ai intrat în cea de-a doua parte a vieţii.

Indiferent că ai un membru al familiei sau un prieten care suferă de Alzheimer, ai început să observi că memoria îţi joacă, uneori, feste sau, pur şi simplu, vrei să previi Alzheimerul în viitor, aşa că vrei să-ţi întăreşti creierul.

Oamenii de ştiinţă au arătat nu doar că poţi încetini distrugerea creierului, ba chiar că poţi mări capacitatea acestuia indiferent de vârstă.

Iată planul Doctorului Oz de prevenire Alzheimer, în doar 5 paşi simpli:

Prevenire Alzheimer. Suplimentele DHA

În cazul în care iei un singur supliment alimentar acesta ar trebui să fie DHA. DHA (acid docosahexaenoic) este unul dintre cei doi principali acizi graşi esenţiali din uleiul de peşte, cunoscuţi ca Omega-3 rezolve multe dintre problemele creierului.

Un nivel scăzut al DHA este asociat cu o capacitate a creierului scăzută şi de aceea este atât de important să creşti doza de DHA (care poate veni din peşti precum somonul).

Suplimentul de DHA reduce inflamaţia, combate dezvoltarea plăgii asociate cu boala Alzheimer şi creşte fluxul sangvin în creier.

În plus, studiile de specialitate au demonstrat că o doza zilnică de 600 mg DHA timp de 6 luni accelerează funcţiile creierului ca şi cum ai fi cu 3 ani mai tânăr.

Prevenire Alzheimer. Stimulează creierul prin schimbări

Aşa cum este important să schimbi ceva în rutina exerciţiilor fizice, adăugarea varietăţii în rutina mentală zilnică este la fel de importantă pentru a antrena diferiţi muşchi ai creierului. Modificări simple, precum punerea ceasului pe cealaltă mână, sau folosirea celelaltei mâini atunci când te speli pe dinţi sau mănânci sau chiar scrierea cu cealaltă mână activează regiuni ale creierului care, altfel, ar rămâne nestimulate.

Această stimulare poate scădea riscul bolii Alzheimer.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

6 secrete ca să crești un copil fericit
De folos 10 Decembrie 2021, 05:00

6 secrete ca să crești un copil fericit

Relatia dintre parinte si copil se formeaza inca inainte de a se naste. Atat mama, cat si tata comunica cu cel mic, isi...

6 secrete ca să crești un copil fericit
3 tipuri de succes la care poți ajunge numai prin eșec
De folos 10 Decembrie 2021, 04:48

3 tipuri de succes la care poți ajunge numai prin eșec

De cele mai multe ori, un succes vine în urma unor ani întregi de trudă și de sacrificii. Dar se întâmplă uneori ca un succes...

3 tipuri de succes la care poți ajunge numai prin eșec
De folos 09 Ianuarie 2019, 08:58

O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...

Renunțați la cafeaua pe care o consumați la prima oră! Există o soluție miraculoasă cu multiple beneficii asupra întregului...

O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...
De folos 08 Ianuarie 2019, 08:24

Vampirii energetici: Moduri de a preveni oboseala cronică și deprimarea

Energia din organism. Este vitală pentru a avea o viață dinamică și determinată. De-a lungul veacurilor, energia pozitivă a...

Vampirii energetici: Moduri de a preveni oboseala cronică și deprimarea
De folos 28 Decembrie 2018, 09:20

Sfaturi pentru reducerea balonării și gazelor intestinale

Este un subiect pe care oamenii îl găsesc adesea dificil de discutat, dar toți avem gaze în tractul nostru intestinal. Gazul...

Sfaturi pentru reducerea balonării și gazelor intestinale
De folos 28 Decembrie 2018, 09:15

Aceste plante pot otrăvi! Efectele lor asupra sănătății

Unele plante comune sunt o bază în case, cum ar fi aloe vera, care este lăudat pentru îngrijirea ușoară, forma frumoasă și...

Aceste plante pot otrăvi! Efectele lor asupra sănătății
De folos 21 Decembrie 2018, 11:11

Bâlbâiala la copii. Ce ai de făcut

Bâlbâiala, numită și balbism, este o tulburare de vorbire în care fluența nu este normală. Această tulburare este...

Bâlbâiala la copii. Ce ai de făcut
De folos 18 Decembrie 2018, 17:43

4 lucruri de evitat pentru a menține sănătatea rinichilor

Rinichii influențează sănătatea întregului organism – filtrează sângele, contribuie la crearea celulelor roșii și elimină...

4 lucruri de evitat pentru a menține sănătatea rinichilor