-

Prăjitura “REGINA TOAMNEI”, un desert pe care îl vei adora

Aceasta reteta te va cuceri de la prima degustare.

INGREDIENTE:


8 pere mari
200 g unt sau margarină
1 praf sare
300 g zahăr pudră
200 g făină
1 plic zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
100 g vişine sau cireşe congelate
30 g fulgi migdale
zahăr pudră

Afla modul de preparare pe KFETELE.RO

 

Articole înrudite

  • Când oamenii mâncau peşte din lacurile din Sahara...

    Numeroasele oase de peşte mâncat de oameni în urmă cu mii de ani şi găsite în deşertul Sahara oferă informaţii despre climatul din regiune la acea vreme.

  • Ciorbe de sarmale și de ardei umpluți

    Ardei umpluți și sarmale se consumă în toate zonele țării. Ambele preparate au nenumărate variante: numim generic ardei umpluți o sumedenie de legume umplute, așa cum și sarmalele au nenumărate compoziții și învelișuri vegetale. Ambele au variante de post, mai ales pe bază de orez și ciuperci, dar lista ingredientelor folosite continuă cu o inepuizabilă inventivitate.

  • Supele clasice franțuzești (reţeta Kerei Caliţa)

    Cea mai lesnicioasă și economicoasă metodă de a prepara carnea, peștele sau legumele a fost dintotdeauna fierberea acestora dimpreună cu tot ce se găsea la îndemână: cu ierburi de gust, cu frunze plăcut mirositoare sau chiar cu buruieni zdravene, cu felurite arome și orice mirodenii sau coloniale aduse de corăbierii puși pe pricopseală.

  • Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei

    Sfantul Andrei, ocrotitorul romanilor, este praznuit astazi, pe 30 noiembrie.

  • Supă de ceapă ca-n Montmartre (reţeta Kerei Caliţa)

    Cartierul parizian de lângă basilica Sacre Coeur este, poate, cel mai încărcat cu povești romantice din Orașul Lumină. Asta și fiindcă aici a fost locul favorit al pictorilor francezi din a doua jumătate a veacului XIX și nu numai, eroi nu doar ai saloanelor de artă ci și ai chefurilor monstruoase din Montmartre.