-

Produse pe care le depozităm greşit: de la ouă la haine

Există o mulţime de alimente sau produse pe care le depozităm greşit, iar acest lucru le scade calitatea şi perioada de valabilitate. De la ouă până la parfumuri şi haine, adevăratele reguli pe care trebuie să le respectăm sunt considerabil diferite de cele pe care majoritatea oamenilor le urmează în fiecare zi.

Daily Mail prezintă 10 produse zilnice pe care le depozităm greşit:

1.Ouăle

Când vine vorba de ouă, există o adevărată dezbatere privind locul unde ar trebui să le depozităm. Unii sunt depărere că acestea trebuie ţinute în frigider, în timp ce alţii sunt de părere că acestea trebuie ţinute în dulap.

Totuşi, majoritatea spun că ouăle trebuie depozitate în frigider, dar unde mai exact?

Coaja de la ou este sensibilă la schimbările de temperatură, motiv pentru care acestea nu trebuie să fie ţinute în spaţiul special amenajat de pe uşa frigiderului, ci în spatele acestuia, pentru ca schimbarea de temperatură să nu fie atât de mare când uşa frigiderului este deschisă.

2. Nucile

În majoritatea locuinţelor, nucile sunt ţinute în dulap sau într-un bol pe masă, însă pentru a-şi păstra gustul şi pentru a rezista mai mult timp, acestea trebuie să fie ţinute în firgider.

Căldura poate accelera oxidarea, în special în cazul produselor cu conţinut de grăsimi saturate.

Citeste continuarea AICI

Articole înrudite