-

Alimentele care te ajută să combați anxietatea

Toamna este plină de culori calde, vreme mai rece, dar și de mese abundente. Dar, cu zilele care sunt mai scurte și cu lunile lungi de iarnă care ne așteaptă, puteți începe să simțiți o oarecare tristețe de sezon.

Asta înseamnă că acum este un moment minunat pentru a începe să vă îngrijiți sănătatea mintală. Și aveți noroc: nucile, mirodeniile și mirosurile de sezon nu sunt doar bune pentru masa dumneavoastră, dar sunt bune și pentru creier.

1. Merele

Sezonul de sortare a merelor sa terminat, așa că acum este momentul să faci o plăcintă, o tartă sau să ai doar o gustare de prânz

Și afirmația "un măr pe zi ține doctorul la distanță“ nu a devenit un clișeu fără motiv.

Fructul are calorii puține, dar și o doză puternică de fibre, potasiu și vitaminele A, B, E și K.

Merele conțin antioxidanți, cei puternici, de fapt. Ele sunt bogate în acetilcolină care poate ajuta, de asemenea, pentru a vă proteja creierul împotriva bolilor de declin mental ca Alzheimerul.

În plus, fibrele nu sunt benefice numai pentru digestia globală, ci ajută și la stabilizarea zahărului din sânge, care la rândul său ajută la menținerea stării de spirit stabile.

2. Dovleac

Dovleacul încurajează producția de serotonină a creierului. Dovleacul conține același hormon - triptofan - care ne face să ne simțim obosții după ce mâncăm o cină consistentă.

Serotonina ne ajută să ne stabilizăm mințile și trupurile. Neurotransmițătorul joacă un rol crucial în menținerea stării noastre digestive, precum și în starea noastră de spirit și în promovarea sentimentului privind "bunăstarea" generală.

3. Turmeric

Turmericul a fost un condiment popular în bucătăria din sud-estul Asiei, dar în ultimul timp a devenit un mare aliat pentru sănătate în toată lumea.

Citeste continuarea pe CLICKSANATATE

 

Articole înrudite