-

Din ce sunt făcute șervețelele umede. Sunt un real PERICOL pentru oameni și mediu!

Cu toții folosim șervețele umede pentru a ne șterge pe mâini, demachia sau curată diverse suprafețe din casă noastră. Le folosești zilnic pe mâini, față, corp sau mobilă din casă, dar tu știi din ce sunt făcute?

Ei bine, află că aceste cosmetice sunt un real pericol pentru oameni și mediu. În câteva luni e posibil că aceste produse de igienă și cosmetică să dispară de pe piață. 

Șervețelele umede sunt confecționate din plastic ce nu este biodegradabil. Faptul că nu sunt reciclate constituie o problema uriașă pentru mediu. Dar o mare vină o au și firmele care nu specifică în reclame că sunt produse ce pot fi reciclate, și nu aruncate în WC.

În Marea Britanie, în 93% din cazuri, șervețelele umede reprezintă problema din spatele canalizărilor înfundate. În ultimii 10 ani, industria lor a înflorit. Gama s-a diversificat de la șervețele pentru ten, corp, zona intimă, șervețele pentru piele sensibilă, ten gras etc.

Șervețelele umede sunt făcute din poliester și alte materiale care nu sunt biodegradabile. Cu toate astea, oamenii le cumpără și le folosesc zilnic. Producătorul de șervețele Guardpack, spune că interzicerea acestora va fi una dezastruoasă din punct de vedere ecologic.

„Dacă oamenii nu le-ar mai putea folosi, ar trebui să se spele pe mâini și să folosească aproximativ un litru de apă”, spune el, citat de BBC. Un șervețel umed conține 3 ml de lichid.

Serveţele umede sunt pline de substanţe alergene, de particule antibacteriene şi antioxidante toxice.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Sursa foto: FLICKR.COM

Articole înrudite