-

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

Pregătirile pentru masa de Revelion sunt în toi. Anul nou vine cu traditii culinare legate de pregătirea romanilor pentru masa festiva.

Românii superstiţioşi sunt convinşi că anumite mâncăruri nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, pentru că acestea atrag norocul în noul an.

1. Peştele

”Nicio masă fără peşte” este o zicală a românilor, care trebuie respectată şi de Revelion. Se spune că dacă mâncăm peşte la trecerea dintre ani, ”alunecăm” mai uşor printre necazuri.

Peştele simbolizează abundenţa şi trebuie aşezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstiţioşii, norocul se fragmentează.

2. Strugurii albi, simbolul belşugului

Strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate.

3. Fructele rotunde

Citricele, merele şi orice alt fruct cu formă rotundă ar trebui să nu lipsească de pe masa de revelion. Acestea simbolizează sănătatea şi vitalitatea.

4. Legume verzi

Varza, salata, spanacul ar trebui şi ele mâncate de Revelion. Verdele este simbolul sănătăţii, iar frunzele sunt asociate cu bancnotele, astfel încât se crede că dacă vom mânca legume verzi de Anul Nou vom fi mai bogaţi în noul an.

Legumele în formă de boabe simbolizează şi ele belşugul, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion.

5. Pastele şi cerealele

Considerate simboluri ale unei vieţi lungi şi abundente, pastele şi cerealele nu ar trebui evitate în noaptea dintre ani.

6. Carnea de porc

Vedeta meniurilor de sărbători, carnea de porc trebuie să se regăsească şi pe masa de Revelion. Porcul este considerat norocos pentru că inspiră avuţie, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea puşculiţelor au formă de purceluşi.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite