-

Orașul unde o noapte durează 65 de zile

La prima vedere, orașul Utqiagvik poate părea un oraș arctic. Este frig, dar frig rău, cu permafrost predominant pe tot parcursul anului.

Orașul Utqiagvik este unul dintre cele mai înnorate și sumbre locuri de pe Pământ. Utqiagvik, orașul unde o noapte durează 65 de zile, se află în America.

Cu toate că în oraș climatul este neiertător, Utqiagvik are peste 4000 de cetățeni, majoritatea fiind oameni nativi din Alaska. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai nordice comunități publice din lume. Utqiagvik este situat chiar la nordul tării, transformându-l în cel mai nordic oraș din Statele Unite.

Oamenii din Utqiagvik sunt cu siguranță mândri de poziția orașului. Motto-ul lor este "Orașul cel mai nordic din America". Anterior cunoscut sub numele de Barrow, orașul Utqiagvik este centrul economic al Borsei Nordului.

Unii oameni ajută la operațiunile cu petrol, alții se bazează pe munca guvernamentală, iar restul se bazează pe turism. Și s-ar putea să te întrebi de ce ar veni cineva într-un loc atât de îndepărtat, în nord, cu un climat atât de neiertător?

Ca și în alte orașe arctice, Utqiagvik găzuiește câteva fenomene naturale legate de soare și de ciclul zi-noapte. Unul dintre evenimentele cele mai proeminente este soarele de la miezul nopții.

Citeste continuarea pe CLICKPENTRUFEMEI

Articole înrudite