-

Rețete de bulz. „Secrete” din Moldova, Ardeal și Oltenia

Dacă ai musafiri străini și nu știi ce mâncare tradițională să le faci, iată câteva rețete de bulz din bucătăriile din diferite zone ale țării.

De altfel, aceste rețete sunt excelente ca să te inspiri pentru masa de sărbători sau puri și simplu atunci când vrei să încerci ceva autentic românesc. Fiecare rețetă în parte are ceva unic și special pentru zona din care provine.

Rețete de bulz. Trucuri din bucătăria moldovenească:
O rețetă de bulz moldovenesc foarte gustos la care trebuie să pui:

– mămăligă din mălai, apă și sare

– costiță afumată sau kaiser

– slăninuță

– ulei

– unt

– smântână

– brânză de burduf

Cum se prepară?
Se prepară o mămăligă, pentru câte porții vreți. Bulzul este, de fapt, o bilă de mămăligă umplută, așa că fiecare știe câte bulzuri vrea să obțină. Mămăliga se lasă peste noapte să se răcească bine. Brânza de burduf se sfărâmă bine, slăninuța sau kaiserul se taie felii subțiri, untul se scoate la temperatura camerei.

Mămăliga se modelează cu mâna, formându-se bile. În fiecare bilă se face un căuș, unde se pune o bucată de unt, câteva felii de slănină și brânză de burduf. Se închide bine fiecare bilă și se pun pe grătar până când se topește brânza și mămpliga prinde crustă. Se servesc calde cu smântână.

Rețete de bulz. Trucuri din bucătăria ardelenească:
Ce vă trebuie pentru această rețetă?

– 1 litru de apă

– ulei

– sare

– 300 de grame de mălai

– 4 cârnați ardelenești

– 400 de grame de costiță afumată

– 400 de grame de brânză de burduf

– 60 de grame de unt

– ouă

Citeste continuarea pe CLICKPOFTABUNA

Articole înrudite