-

Cum detoxifiezi pancreasul după sărbători

Pancreasul este un organ extrem de complex, care indeplineste si rolul de glanda. Desi este cunoscut mai mult pentru ca secreta insulina si, deci, este implicat in metabolismul zaharului, pancreasul contine si suc pancreatic ce ajunge in tubul digestiv.

Cum sa va protejati pancreasul?

1. Bazati-va pe crucifere

Ultimele studii au aratat ca acestea au proprietati anti-cancerige uimitoare si ca proteajeaza inclusiv impotriva tumorilor de la nivelul pancreasului. Consuma brocoli, conopida, varza de doua ori pe saptamana. Evita-le daca ai probleme cu tiroida.

2. Nu fumati!

Fumatul afecteaza multe organe si este extrem de nociv pentru sanatate. Asa ca nu e de mirare ca fumatorii au un risc crescut de cancer pancreatic.

3. Ia-ti adio de la mancarurile nesanatoase

Care sunt alimentele nesanatoase? Cred ca stii deja: prajelile, mezelurile, zaharul, faina alba si bauturile carbogazoase. Daca nu poti renunta de tot la ele, incearca sa le consumi cat mai rar. Asa iti vei proteja intreg organismul, nu doar pancreasul.

4. Invata sa-ti detoxifiezi pancreasul

Pancreasul are rolul de a sintetiza o serie de enzime esentiale pentru digestie. Atunci cand pancreasul este ”sufocat” de toxine apar dezechilibrele hormonale.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite