-

Ingredientul-surpriză care te face să arăţi mai tânară

Industria frumuseții este într-o continuă schimbare. Și chiar în asta constă frumusețea ei. În fiecare zi descoperim noi ingrediente și produse pe care le putem folosi în rutina noastră pentru îngrijirea pielii.

Și de multe ori, cu noile produse obținem rezultate mai bune decât înainte.

Cu tot mai multe alterantive naturale, știm că este doar începutul a ceea ce urmează să se întâmple. Aloe vera s-ar putea să nu fie chiar un nou ingredient, dar este atunci când vorbim despre îngrijirea tenului. Cu toții am folosit aloe vera atuncu când am stat puțin mai mult la soare, ori când ne-am rănit. Dar beneficiile acestei plante sunt mult mai multe decât acțiunea în caz de arsuri solare sau răni superficiale.

Aloe este bogată în vitamine, și conține mulți nutrienți care oferă pielii o serie lungă de beneficii. „Gelul de aloe vera are compuși bioactivi bogați în vitaminele A, B, C, D și E, dar și minerale precum magneziu, potasiu și zinc. Astfel aloe vera se transformă într-o plantă foarte benefică“, spune Miruna Popescu, estetician.

Proprietățile naturale antiinflamatoare care fac aloe vera atât de bună împotriva arsurilor solare contribuie și la diminuarea inflamațiilor și a iritațiilor. Și aici vorbim despre probleme ale pielii precum acneea și eczema. Ca să nu mai vorbim de principalul beneficiu: hidratarea profundă a tenului.

Citeste continuarea pe ZAINA.RO

Articole înrudite

 • De ce apar pungile de sub ochi?

  Deseori, pungile de sub ochi sunt confundate cu cearcănele, care se află tot sub ochi. Deosebirea este că acestea din urmă se află în zona moale situată deasupra pomeților, iar pungile se formează sub cearcăne, la granița zonei moi cu pomeții, nu sunt colorate și, așa cum le spune numele, sunt niște edeme (umflături).

 • Ce ARBORE eşti în horoscopul celtic

  În tradiția celtică, există un cult al arborilor despre care se spune că au puteri sacre și pot influenaț personalitatea și destinul oamenilor. Preoții celtici, druizii, foloseau un calendar din 13 luni. Un horoscop cu 13 copaci, fiecare guvernând o anumită perioadă.

 • Remedii naturale din castane

  De ce este bine să consumăm castane? Pe lângă aroma îmbietoare pe care o au atunci când sunt coapte, castanele conţin foarte multe substanţe nutritive benefice organismului nostru.

 • Remedii naturale ANTIRID făcute în casă

  Cu timpul, pielea îşi pierde elasticitatea, iar liniile fine încep să apară. Ridurile superficiale sau profunde devin problema oricărei femei, în special după vîrsta de 25 de ani.

 • Savuroasele mirodenii orientale şi beneficiile lor asupra sănătăţii

  Descoperite din cele mai vechi timpuri, când erau mai valoroase ca aurul, astăzi sunt la îndemâna oricui şi sunt indispensabile în bucătărie pentru aromele lor incredibile dar sunt recunoscute şi pentru proprietăţile lor vindecătoare.