-

Verdeața care previne apariția cancerului

Gustul delicios și vibrant și proprietățile minunate de vindecare sunt adesea ignorate în favoarea rolului său popular de decorare a mesei. Extrem de hrănitoare, verdeața poate fi găsită pe tot parcursul anului.

Pătrunjelul o plantă bienală care se va întoarce în grădină an după an odată stabilită.

Conține două tipuri de componente care oferă beneficii unice pentru sănătate.

Primul este un component de ulei volatil - inclusiv myristicin, limonen, eugenol și alfa-thujene.

Al doilea component este format din flavonoide - inclusiv apiina, apigenina, crisoeriolul și luteolina. (PM)

Unii copii urăsc să-l vadă în supe sau ciorbe, chiar și unor adulți li se pare respingător să-ș vadă în farfurie însă patrunjelul verde consumat in cantitati mari poate sa aduca o multime de beneficii pentru sanatate.

El este o sursa importanta de fier, potasiu, calciu, mangan, vitaminele A, C, E, K, acid folic, betacaroten si clorofila.

Daca mananci patrunjel intre mese vei avea o digestie mai buna, deoarece contine o multime de fibre care usureaza tranzitul intestinal.

Patrunjelul presarat peste orice mancare sau folosit in cantitati mari in salate controleaza nivelul colesterolului in sange, are efect diuretic si favorizeaza eliminarea toxinelor, purifica sangele datorita continutului mare de clorofila si previne formarea tumorilor canceroase.

Un alt beneficiu aduc de consumul de patrunjel este legat de faptul ca impiedica retentia de apa si previne balonarea si flatulenta.

Citeste continuarea AICI

foto: pixabay

Articole înrudite