-

Trebuie să consumi mai des banane, dacă fumezi

Bananele sunt una dintre cele mai consumate fructe din lume și sunt pline de substanțe nutritive esențiale care ajută la îndepărtarea multor probleme fiziologice și psihologice.

Deși provin dintr-un copac, banana este de fapt o plantă. Planta de banane crește până la 15 metri și aparține aceleiași familii ca și crinul și orhideea.

Un copac de banane este cea mai mare plantă erbacee înfloritoare din lume și, deși există varietăți diferite, toate sunt fructe alungite, ușor curbate, cu o coajă exterioară cărnoasă, care poate fi ușor îndepărtată pentru a expune carnea albă până la galbenă.

Ele cresc în coji și vin într-o gamă de culori, inclusiv verde, roșu, galben și maro (când sunt coapte).

Beneficiile medicinale ale bananelor sunt atribuite conținutului bogat de vitamine, minerale și compuși organici.

Bananele au fost considerate una dintre cele mai sănătoase optiuni pentru consumul de fructe de mai multi ani datorita continutului lor nutritional impresionant, care include vitamina C, vitamina B6, riboflavina, acidul pantotenic si niacina, precum si alte vitamine.

În ceea ce privește mineralele, bananele furnizează o cantitate semnificativă de potasiu, mangan, magneziu și cupru. Bananele sunt, de asemenea, surse bune de fibre dietetice și proteine. (PM)

Stim despre banane ca sunt fructe exotice foarte gustoase si cu beneficii fabuloase pentru sanatate, incepand de la imbunatatirea starii de spirit si a nivelului de energie, pana la stimularea digestiei.

Bananele au un continut substantial de potasiu (aproximativ 400 mg), ceea ce contribuie la o buna functionare a sistemului nervos si a muschilor. Nu au grasimi sau colesterol si contin in jur de 110 calorii.

Iata 8 motive pentru care ar trebui sa consumi banane.

1. Energie

Bananele contin un volum optim de carbohidrati care se transforma in zahar si confera, astfel, energie pentru buna functionare a muschilor.

2. Potasiu

Nivelul sporit de potasiu din banana ajuta sistemul circulator sa alimenteze mai bine cu oxigen intregul organism, in special creierul. In acest fel, ritmul inimii este mentinut la nivel un optim, la fel si hidratarea corpului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

foto: pixabay

Articole înrudite