-

Rodia, fructul miraculos care simbolizează fertilitatea

Rodia, fructul bogat în vitamine, fibre şi antioxidanţi şi cu puţine calorii este recomandat adesea de către nutriţionişti în curele de slăbire.

Cu numeroase proprietăţi nutritive, consumul acestui fruct este indicat atât pentru copii, cât şi pentru întreaga familie mai ales că acum este cultivat şi în anumite zone de la noi din ţară. Proprietăţile lui sunt multiple.

Bogat în vitamine, Vitamina C, K, E şi vitaminele B (B3, B5, B2, B1), precum şi în minerale, sodiu, potasiu, calciu, cupru, magneziu, fosfor, seleniu, zinc, ajută la asimilarea proteinelor şi carbohidraţilor, stimulează producerea de globule roşii, nu creşte glicemia, dizolvă calculii şi nisipul din rinichi, scade riscul de cancer la prostată şi la sân, reduce inflamaţiile şi aftele, are efect diuretic (seminţe macerate în alcool timp de 5 zile, recomandat pentru adulţi), elimiă tenia şi alţi paraziţi intestinali.

Citeste continuarea pe ZAINA.RO

Articole înrudite

 • Ce ARBORE eşti în horoscopul celtic

  În tradiția celtică, există un cult al arborilor despre care se spune că au puteri sacre și pot influenaț personalitatea și destinul oamenilor. Preoții celtici, druizii, foloseau un calendar din 13 luni. Un horoscop cu 13 copaci, fiecare guvernând o anumită perioadă.

 • Remedii naturale din castane

  De ce este bine să consumăm castane? Pe lângă aroma îmbietoare pe care o au atunci când sunt coapte, castanele conţin foarte multe substanţe nutritive benefice organismului nostru.

 • Remedii naturale ANTIRID făcute în casă

  Cu timpul, pielea îşi pierde elasticitatea, iar liniile fine încep să apară. Ridurile superficiale sau profunde devin problema oricărei femei, în special după vîrsta de 25 de ani.

 • Savuroasele mirodenii orientale şi beneficiile lor asupra sănătăţii

  Descoperite din cele mai vechi timpuri, când erau mai valoroase ca aurul, astăzi sunt la îndemâna oricui şi sunt indispensabile în bucătărie pentru aromele lor incredibile dar sunt recunoscute şi pentru proprietăţile lor vindecătoare.

 • 6 măşti naturale pentru o piele mai tânără

  Cu ajutorul unor ingrediente pe care le avem la îndemână în casă, e ușor să preparăm cosmetice naturale cu efecte benefice asupra pielii noastre.