-

Îi dai copilului cereale la micul dejun? Iată la ce pericole îl expui

În diferite combinații, cerealele se numără printre primele alimente pe care le consumă copiii la începutul perioadei de diversificare.

Când vine vorba de alegerea lor, important este ca părintele să țină cont de sfaturile medicului pediatru, de hrănirea sân, dar și de sensibilitatea digestivă a celui mic, cum este și cazul intoleranței la gluten. Însă mare atenție la zahărul din cereale. Unele dintre prouse sunt pline de zahăr motiv pentru care vor face mai mult rău decât bine pentru cei mici.

“Efectele pozitive ale cerealelor ambalate din comerț ar fi gustul bun. Oamenii încă mai mănâncă după gust. Cerealele ambalate sunt pline de zahăr și părințîi le dau copiilor așa ceva dimineara. Cerealele colorate au câte 2-3 linguri de zahăr la suta de grame ceea ce este foarte mult. Pentru organismul unui copil este foarte mult, îl dereglează hormonal, îl face hiperactiv pe moment, fiind un carbohidrat activ, în 15-20 de minute nu mai are energie.

Acestea nu au atâtea minerale sau vitamine pe cât ar trebui să aibă un mic dejun. Cerealele colorate și expandate din comerț sunt procesate, au compuși chimici și deci proprietățile sunt distruse și de aceea au un preț mic.

Citeste continuarea pe CLICKSANATATE

Articole înrudite