-

Întrebuinţări ale blenderului pe care poate încă nu le-ai descoperit

Eşti în criză de timp şi vrei să prepari ceva repede? Apelează la blenderul din bucătărie şi totul se va transforma rapid în ceea ce îţi doreşti, fără a mai apela la artileria de ustensile din dotare.

Toţi apreciem acest aparat folosit în special pentru varianta rapidă pe care ne-o oferă de a obţine rapid un mic dejun săţios şi sănătos. Cu blenderul reuşim să pregătim cele mai rapide şi variate smoothie-uri din fructe şi legume proaspete. Iată şi alte întrebuinţări ale acestui aparat, la care poate că nici nu te-ai gândit.

Frişcă naturală? Nimic mai simplu şi mai uşor. Pune în blender o cană de smântână şi mixează timp de 20 de secunde. Adaugă o linguriţă de zahăr pudră şi mixează din nou timp de 20-30 de secunde. Vei obţine într-un timp scurt frişca dorită pentru cafea, prăjituri, etc.

Omletă pufoasă. Sparge ouăle direct în blender. Adaugă brânza, caşcava l (tăiate cuburi), ardei, ceapă, sau ce alte ingrediente mai preferi. O lingură de apă minerală va face omleta mai pufoasă. Condimentează cu sare, piper şi dacă pui şi o lingură de smântână, poţi coace omleta în tigaia antiaderentă fără a mai folosi ulei.

Cafea râşnită? Ei bine, da! Când nu ai la îndemână râşniţa pentru cafea, nu-i nimic. Pune boabele de cafea în blender. Rezultatul nu va fi la fel de fin ca atunci când foloseşti râşniţa, dar cafeaua va fi la fel de aromată.

Clătite rapide şi pufoase. Te grăbeşti şi ai poftă de nişte clătite delicioase? Nimic mai simplu! Pune toate ingredientele necesare în blender, amestecă aproximativ un minut la viteză mare şi adaugă o linguriţă de ulei. Rezultatul va fi satisfăcător. Clătite pufoase şi pregătite mult mai rapid.

Citeste continuarea pe ZAINA.RO

Articole înrudite