-

Top 5 condimente. Află ce beneficii au pentru sănătate!

Știința modernă a demonstrat acum că multe dintre condimente au într-adevăr beneficii remarcabile pentru sănătate. Beneficiile pentru sănătate ale mirodeniilor sunt nenumărate. Citește articolul pe larg AICI:

Cele mai importante metode prin care protejează organismul includ capacitatea lor de a lupta împotriva infecțiilor, de a stimula sistemul imunitar, de a reduce inflamația, de a preveni cancerul, de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a menține pielea sănătoasă, de a regla metabolismul, apetitul, întărirea oaselor, reducerea stresului, creșterea digestiei, protejarea împotriva a zeci de boli periculoase, vindecarea răcelilor, protejarea sănătății orale, contribuirea la o dietă sănătoasă, echilibrarea hormonilor din corpul nostru.

Condimentele sunt definite sub forma uscată a diferitelor semințe, rădăcini, fructe, scoarțe și legume din întreaga lume.

Utilizarea lor principală este de a adăuga culoarea sau aromă la produsele alimentare.

Condimentele se găsesc peste tot în lume și formează o parte esențială a practicilor culinare ale anumitor culturi. Ele sunt diferite de ierburi, deoarece acestea sunt de obicei făcute din plante cu frunze, verzi, spre deosebire de mirodenii.

Utilizarea lor inițială a fost probabil un agent de aromatizare care a demonstrat apoi proprietăți antimicrobiene prin menținerea alimentelor proaspete pentru durate mai lungi și creșterea sănătății. (PM)

In general, in timpul sarbatorilor de iarna, multi oameni ajung sa exagereze cu consumul de mancare si bautura, ceea ce nu este deloc benefic pentru sanatate.

Acesta este, de altfel, si motivul pentru care o multime de persoane ajung la spital.

Iata ce beneficii pentru sanatate au urmatoarele 5 condimente, cele mai utilizitate de sarbatori.

1. Scortisoara

Scortisoara are o multime de beneficii pentru sanatate. Potrivit mai multor studii pe acest subiect, scortisoara scade nivelul zaharului din sange, in cazul bolnavilor de diabet de tip 2 si de asemenea reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

foto: pixabay

Articole înrudite