-

Banii românilor se scurg în pământ! 170.000 de Euro pe zi se pierd din cauza avariilor RADET

Sunt ani buni de cand bucurestenii sunt avertizati ca stau pe o bomba cu ceas. In fiecare toamna si iarna, administratia da din umeri si spune acelasi lucru, ca sistemul de incalzire centralizat e cu mult depasit si la un pas de colaps.

Aceasta stare de fapt se vede in strada, unde in reteaua RADET se inregistreaza anual nu mai putin de 4000 de avarii, iar pierderile depasesc 160 de milioane de Euro.

Vorbim despre o retea de peste 4 mii de kilometri care ar trebui să alimenteze peste 8 mii de blocuri si cateva sute de sedii de institutii publice.

RADET Bucuresti este a doua cea mai mare retea de distributie centralizata a energiei termice, dupa cea din Moscova. Furnizeaza caldura si apa calda pentru 566 de mii de apartamente. O treime din cei aproximativ patru mii de kilometri de tevi au, insa, o vechime de peste 50 de ani.

Iar pierderile din cauza avariilor sunt enorme, 170.000 de Euro pe zi, spune Ciprian Ciucu, Consilier general al Municipiului Bucuresti.

“Din pacate, RADET-ul e un pericol pentru bucuresteni si, din pacate, acestia traiesc un paradox, platesc caldura sa primeasca frig. (…) La un apartament cu doua camere, oamenii pierd aproximativ 40 de lei/luna, iar la un apartament cu trei camere, cca 60 de lei/luna; semnificativ! Daca inmultim asta cu numarul de apartamente din Bucuresti abonate la RADET, pierderile sunt foarte mari … se pierd aproximativ 170.000 de Euro/zi”, spune consilierul.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Articole înrudite