-

De ce este bine să mâncăm iaurt

Iaurtul se află pe lista celor mai sănătoase alimente alături de legume şi fructe. Pe lângă faptul că este bogat în substanţe nutritive şi cu o valoare calorică mică iaurtul conţine şi vitamina B12, vitamina D, calciu, potasiu, proteine, fosfor, zinc, probiotice.

Consumul frecvent al acestui produs alimentar aduce numeroase beneficii pentru sănătatea organismului nostru şi contribuie la asigurarea unei alimentaţii echilibrate şi sănătoase. Prin conţinutul de calciu ajută la susţinerea sistemului osos, astfel că pentru un aport optim de calciu, ideal ar fi să consumăm zilnic mimimum 700ml de lapte sau altă combinaţie de produse lactate, o cană de lapte (250ml), 250g de iaurt şi 50g de brânză sau caşcaval. Odată ajunşi la adolescenţă şi după 50 de ani, se recomandă consumul zilnic al unui litru de lapte sau echivalentul în alte produse lactate, necesarul fiind mai mare. Consumul de iaurt ajută la întărirea sistemului imunitar, astfel că iaurtul este prima recomandare a pediatrilor pentru diversificarea alimentaţiei bebeluşilor.

Cu un număr scăzut de calorii, ajută în lupta cu kilogramele şi poate fi introdus în orice tip de dietă. Se recomandă alegerea unui iaurt simplu cu 3-3,5% grăsime, iar pentru diete cel parţial degresat cu 2% grăsime. De asemenea este un adjuvant în tratarea unor afecţiuni precum bolile inflamatorii intestinale sau sindromul de colon iritabil. Probioticele pe care le conţine dezvoltă flora intestinală şi stimulează digestia.

Citeste continuarea pe ZAINA.RO

Articole înrudite