-

Cum să-ți schimbi viața în BINE într-o singură lună

Stă numai în puterea ta să faci o schimbare în viaţa ta! Dacă simţi că a venit momentul, iată cum poţi să-ți schimbi viața în BINE într-o singură lună.

Etapele explicate pas cu pas:

Săptămâna 1: Curățarea corpului și a minții

1. Ora de trezire. Trezește-te devreme – la 6 dimineața. Așa, ai timp pentru tine, nu ești distras de către ceilalți membri ai familiei. Acesta este momentul perfect pentru practicile de dimineață, pentru a seta organismul să-și petreacă ziua la 100%.

2. Alimentarea ușoară. Elimină din dietă: alcoolul, chips-urile, cola, semifabricatele, fast-food – acestea nu se încadrează în niciun concept de alimentație sănătoasă. Nu încărca organismul înainte de somn. Urmează o dietă sănătoasă care ți se potrivește și cu care te simți confortabil – nu suprasolicita organismul.

3. Sport. „Mens sana in corpore sano” (din latină, “o minte sănătoasă într-un corp sănătos”). Alege orice gen de activitate – alergatul, înotul, dansul etc. Începe cu lucruri simple, cum ar fi: nu mai folosi liftul, urcă scările.

Săptămâna 2: Curățarea spațiului, afacerilor și mediului.

 1. Curățarea spațiul. Aruncă toate lucrurile inutile! Să le pui la mezanin – nu merge. Restabilește ordinea în toate colțurile, pe toate rafturile, în toate locurile. Înțelege: fiecare lucru din casa ta îți ocupă nu numai loc, dar, îți ia și din energie. Lasă numai lucrurile cu adevărat utile și necesare, lucrurile care îți sunt plăcute, care te inspiră, pe care le iubești.

2. Curățarea activităților și a obligațiunilor. De câți ani tot vrei să îți perfectezi engleza? Care alte lucruri le-ai tot amânat? Gândește-te la toate promisiunile făcute față de tine și alții și decide ce să faci cu ele. Opțiuni, de fapt, sunt două: (1) să le realizezi, (2) să renunți la ele pentru totdeauna. La care nu poți renunța – rezolvă-le imediat.

3. Curățarea mediului înconjurător. Termina toate relațiile care te trag înapoi sau te induc în depresie. Refuză să comunici cu cei care au mereu de criticat și mai tot timpul sunt nemulțumiți. Nu mai comunica cu cei care nu ai nimic în comun, cu cei de la care nu ai nimic de învățat.

Citeste continuarea AICI

Articole înrudite